Titulinis » Naujienos » Trakų „Galvė“ įveikė stiprią Vilniaus „Ober-Haus“ komandą (FOTOGALERIJA)

Trakų „Galvė“ įveikė stiprią Vilniaus „Ober-Haus“ komandą (FOTOGALERIJA)

2021-11-21
hockey.lt informacija
 Lapkričio 21 d. Vilniaus „Pramogų arenoje“ susitiko dvi pajėgios LRML komandos. Energingos ir gana nervingos rungtynės tarp Vilniaus „Ober-Haus“ ir Trakų „Galvės“ baigėsi nelengva trakiškių pergale. Vilniaus komanda nusileido rezultatu 1:2 (1:1, 0:1, 0:0). Gausiomis baudų minutėmis pasižymėjusiame susitikime „Ober-Haus“ vartus gynė Boleslav Konopackij, „Galvės“ – Albertas Grinevičius.
 
Nuo pat pirmųjų minučių aikštėje netrūko dinamikos - greiti ir stiprūs žaidėjai demonstravo veržlų žaidimą ir norą palikti ledą su pergale rankose. Konkrečias intensijas nugalėti pirmieji parodė „Ober-Haus“ ledo ritulininkai: žaidžiant daugumoje rezultatyviai ataką užbaigė Mantas Sakaitis (1:0, 06:33, rez. perd. Edvardas Valickas, Vitalijus Sevruk). Penkioliktąją minutę vilniečių gynybą apėjo ir išlyginamąjį įvartį įmušė Andrius Karpičius (1:1, 14:09, rez. perd. Tomas Vaškevič). Paskutiniąsias dvi minutes „Galvė“ buvo priversta gintis mažumoje trys prieš penkis, bet trakiškiams apsiginti pavyko - ledą pertraukai komandos paliko lygiosiomis.
 
Antrajame kėlinyje į priekį išsiveržė Trakų „Galvė“. Ritulį į vilniečių vartus savarankiškai pasiuntė Laurynas Kuliešius (1:2, 31:04). „Ober-Haus“ komandai išlyginti rezultato nepavyko.
 
Augant įtampai paskutiniame kėlinyje prisidėjo ir grubumo elementas: nepaisant klaidų neleistinai stabdant varžovus, neapsieita ir be apsikumščiavimų. Dėl tokio konflikto pajėgiam „Ober-Haus“ žaidėjui Vitalijui Sevruk skirta 25 min. nuobauda. Puldama varžovų vartus daugumoje „Galvė“ stengėsi išnaudoti progą ir gerokai prispaudė „Ober-Haus“ ledo ritulininkus, beveik neišleisdama vilniečių iš jų aikštės pusės. Visgi Vilniaus komanda įrodė gebanti apsiginti net tokiomis komplikuotomis sąlygomis ir į vartus nepraleido nė vieno iš gausiai smogtų ritulių. Tačiau „Ober-Haus“ komandos nesėkmei, laiko suregzti rezultatyviai atakai jau neužteko.
 
Geriausi susitikimo žaidėjai – Nabuurs Barry (Vilniaus „Ober-Haus“) ir „Galvės“ vartininkas Albertas Grinevičius.