Titulinis » Naujienos » TOPsport čempionato apžvalga: staigmena, puikūs vartininkai, žiūrovų rekordas ir į viršūnę sugrįžę "pankai" (VIDEO)

TOPsport čempionato apžvalga: staigmena, puikūs vartininkai, žiūrovų rekordas ir į viršūnę sugrįžę "pankai" (VIDEO)

2021-11-30
hockey.lt informacija
 TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate tęsiasi reguliaraus sezono dvikovos, o ant ledo netrūksta įspūdingų pasiekimų ir gražių pergalių. Po dar keturių akistatų siūlome atkreipti dėmesį į svarbiausius pastarųjų savaičių akcentus naujausiose čempionato apžvalgoje.
 
 
Po nacionalinių rinktinių langui skirtos pertraukos pirmosios ant ledo pasirodė „7bet-Hockey Punks“ ir „Energijos“ komandos. Itin gausiai susirinkusių žiūrovų palaikomų komandų rungtynėse vilniečiai buvo pranašesni 7:3 nugalėdami svečius iš Elektrėnų.
 
Praėjusį savaitgalį dar du susitikimus sužaidė „LTeam Select“ komanda. Abu kartus jaunieji ledo ritulininkai metė kovą savo oponentams, bet taškų iškovoti jiems ir vėl nepavyko. Iš pradžių 3:4 nusileista „Energijai“, o vėliau 2:5 teko pripažinti „7bet-Hockey Punks“ komandos pranašumą.
 
Sekmadienį taip pat įvyko pirmosios sezono rungtynės Klaipėdoje, kurios tikrai nenuvylė vietinių ledo ritulio aistruolių. Pakiliai rungtyniavę „HC Klaipėda“ atstovai pateikė, kol kas, didžiausią staigmeną šiame sezone po baudinių serijos 5:4 įveikdami iki tol lygoje pirmavusią „Kaunas City“ komandą. Būtent šis pralaimėjimas privertė kauniečius užleisti pirmąją poziciją „7bet-Hockey Punks“ komandai.
 
 
 
Neprisvilęs namų debiutas. Šį sezoną, dėl techninių problemų Klaipėdos „Akropolyje“, TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynių šiame mieste teko laukti daugiau nei du mėnesius. Visgi, sezono starte savo namų susitikimus Elektrėnuose priversti žaisti „HC Klaipėda“ atstovai sugrįžę į savo miestą vietiniams žiūrovams įrodė, kad jų starto Klaipėdoje laukti buvo verta: pirmose sezono rungtynėse uostamiestyje jie įspūdingai po baudinių serijos parklupdė lygos lyderius „Kaunas City“ atstovus.
 
Trečiasis. „7bet-Hockey Punks“ puolėjas Aivaras Bendžius šiame sezone ir toliau nesustodamas renka rezultatyvumo balus, o paskutinėse rungtynėse jam pavyko įsirašyti savo pavardę į dar vieną garbingą klubą. 28-erių puolėjas per savo karjerą TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate jau turi įmušęs daugiau nei 100 įvarčių ir atlikęs daugiau nei 100 rezultatyvių perdavimų, o tai per visą čempionato istoriją iki šiol buvo pavykę pasiekti tik Sauliui Limontui ir Povilui Vereniui.
 
Pašalinimai. Be įsimintino pasiekimo praėjusį savaitgalį A. Bendžius pasižymėjo ir tuo, kad už neleistiną varžovo ataką jam buvo skirta diskvalifikacinė – 5+20 nuobauda. „Pankų“ puolėjas nebuvo vienintelis, sekmadienį savo komandos draugus rungtynių pabaigoje priverstas stebėti iš šalies: už muštynes Klaipėdoje tokios pačios nuobaudos susilaukė ir „Kaunas City“ puolėjas Kirilas Danilenka ir „HC Klaipėda“ gynėjas Olegas Peliušenokas.
 
Sužibėjo. Šį sezoną antrojo vartininko poziciją „7bet-Hockey Punks“ komandoje paprastai užimantis Kristupas Pranckietis savaitgalį gavo progą parodyti savo sugebėjimus prieš komandos draugus. Jis stojo prieš savo ekipą ginti „LTeam Select“ vartus ir „pankams“ nuolaidus nebuvo: sustabdė ne vieną itin pavojingą išpuolį ir po rungtynių pelnytai susilaukė abiejų komandų trenerių pagyrų.
 
Lietuvos jaunimo rinktinės narys pademonstravo savo sugebėjimus ir įspūdingai atremdamas oponentų metimą greitos atakos metu:
 
 
Rezultatyviausi. Šiuo metu TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje įsitaisęs „Kaunas City“ legionierių iš Rusijos trejetukas: Vladislavas Šiškovas, Pavelas Pravilo ir Romanas Rešetnikovas, kurie visi vidutiniškai per rungtynes renka po daugiau nei du rezultatyvumo balus. Įdomu, kad pagal vidutiniškai per rungtynes renkamus rezultatyvumo balus jie visi nusileidžia savo komandos draugui Damirui Šafeevui, bet šis praleido pirmuosius du sezono susitikimus ir dėl to yra priverstas vytis savo kolegas.
 
70. Ledo ritulyje keturis įvarčius praleidusiam vartininkui retai tenka geriausio rungtynių žaidėjo titulas, bet „HC Klaipėda“ vartų sargas Maksimas Ponomarenko neabejotinai nusipelnė tokio titulo. Rungtynėse prieš „Kaunas City“ komandą jam teko beprotiškas krūvis: į jo vartus iš viso skriejo net 74 varžovų metimai. Nepaisant daugiau nei po kartą per minutę skriejančių šūvių, jis atrėmė rekordinį 70 metimų skaičių ir dar sugebėjo neutralizuoti visus penkis oponentų bandymus baudinių serijoje, taip padėdamas išplėšti netikėtą pergalę.
 
Viduriukas. Šį sezoną „Energija“ ne šiaip sau užima vidurinę poziciją čempionate ir žengia treti penkių komandų pirmenybėse: tokį pasiekimą geriausiai sufleruoja elektrėniškių pasirodymai su kitomis čempionato komandomis. Arūno Aleinikovo auklėtiniai laimėjo visus keturis susitikimus prieš paskutines dvi pozicijas užimančias komandas, tačiau suklupo visus tris kartus prieš pirmaujančius du klubus.
 
1500. „7bet-Hockey Punks“ komanda skyrė didžiulį dėmesį reklamuojant jų rungtynes su „Energija“, o to rezultatai tikrai gali džiuginti sostinės atstovus. Iš viso į šias rungtynes susirinko net 1500 žiūrovų, o tai yra didžiausias sirgalių skaičius tribūnose šiame TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato sezone.