Titulinis » Naujienos » Tobulas moterų rinktinės startas pasaulio čempionate - užtikrintai nugalėta Estija (VIDEO)

Tobulas moterų rinktinės startas pasaulio čempionate - užtikrintai nugalėta Estija (VIDEO)

2023-04-03
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė sėkmingai pradėjo Rumunijoje vykstantį pasaulio čempionatą.
 
Pirmose IIIA diviziono rungtynėse lietuvės 6:0 susitvarkė su Estijos ledo ritulininkėmis.
 
Pirmajame kėlinyje į greitą ataką pabėgusi Klara Miuller suklaidino kelias varžoves ir paguldžiusi vartininkę išvedė lietuves į priekį (06:31). Tuo tarpu varžovėms didesnių vilčių prie lietuvių vartų suteikta nebuvo.
 
Antrąjį kėlinį pradėjo dar vienas sėkmingas K. Miuller reidas. Šį kartą įsiveržusi į oponenčių aikštės zoną ji atliko metimą iš už vartų, kuris nuo Estijos rinktinės vartininkės įskriejo į vartus (24:54, rez. perd. Gabija Petrauskaitė).
 
Kėlinio viduryje savo pirmąjį įvartį rinktinėje jau šventė Vaiva Rastenytė. Puolėja pasižymėjo pataisydama komandos draugės metimą (32:36, rez. perd. Viltautė Jasinevičiūtė). Tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms dar kartą savo meistriškumą demonstravo K. Miuller, pelniusį įvartį metimu atbula ranka (39:47, rez. perd. V. Rastenytė).
 
Trečiajame kėlinyje įvartį pelnė dar viena rinktinės debiutantė. Gražiu metimu iš toli ritulį į vartus siuntė Viltautė Jasinevičiūtė (50:46, rez. perd. V. Rastenytė). Galiausiai savo ketvirtąjį įvartį pelnė K. Miuller (52:34, rez. perd. Emilija Tučiūtė, G. Petrauskaitė).
 
 
Po pergalės rinktinės vyriausias treneris Berndas Haakė pasidžiaugė debiutančių įvarčiais ir tuo, kad šį kartą rungtynėse lietuvės nepraleido įvarčio, o vartuose save išbandė du pirmus kėlinius rungtyniavusi Viltė Beličenkaitė ir trečiajame kėlinyje ją pakeitusi Emilija Simonsen.
 
„Pasaulio čempionate pirmos rungtynės visada labai svarbios ir sunkios, nesvarbu kokiame lygyje žaistume. Visada būna jaudulio ir nors buvome favoritai, matėsi, jog visa tai lėmė klaidas. Svarbiausia, kad mes šiandien išlaikėme savo vartus sausus. Sugebėjome neleisti varžovėms pasižymėti ir atlikome bene tris kartus daugiau metimų nei Estijos ledo ritulininkės, tad rungtynės buvo geros“, - kalbėjo treneris.
 
Įvarčiu pasaulio čempionate debiutavusi Viltautė Jasinevičiūtė neslėpė, jog šiandien prieš rungtynes buvo nerimo, o rinktinė tvirtai žengia link vienintelio tikslo – aukso medalių.
 
„Prieš rungtynes buvo šiek tiek nerimo, bet laimėjome, tad labai nuostabu ir smagus jausmas. Toliau einame link savo tikslo, kuris kaip neslepiame yra auksas. Pelnyti įvartį labai malonu, tačiau mes žaidžiame ne dėl įvarčių, o dėl pergalių“, - savo įspūdžiais dalijosi jaunoji puolėja.