Titulinis » Naujienos » T.Kumeliausko klubas po baudinių serijos pasitraukė iš Čempionų lygos

T.Kumeliausko klubas po baudinių serijos pasitraukė iš Čempionų lygos

2015-12-08
Sportas.lt informacija
Antradienį atsakomosiose ledo ritulio Čempionų lygos rungtynėse Tado Kumeliausko atstovaujamas Turku TPS (Suomija) klubas išvykoje po baudinių serijos 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pralaimėjo Raumos „Lukko“ (Suomija) ir nepateko į pusfinalį.
 
„Lukko“ nuo pat rungtynių pradžios žaidė gerokai aktyviau ir pirmieji turėjo galimybę pasinaudoti kiekybine persvara. Visgi, TPS ilgai laikėsi gynyboje ir neleido šeimininkams išsiveržti į priekį. Tik antrajam kėliniui artėjant į pabaigą „Lukko“ įvarčių sąskaitą atidarė Ville Vahalahti (35:52 min.).
 
Trečiajame kėlinyje po to paties V.Vahalahti pražangos TPS pirmą kartą įgijo kiekybinę persvarą, bet ja pasinaudoti nepajėgė. Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 4 min. „Lukko“ vartininką nuginklavo Harri Tikkanenas (55:36) ir išlygino rezultatą. Pirmas rungtynes po traumos žaidęs T.Kumeliauskas buvo įtrauktas į trečiąjį komandos penketą ir pačioje trečiojo kėlinio pabaigoje užsidirbo 2 baudos min. Likę žaisti mažumoje TPS ledo ritulininkai atlaikė šeimininkų šturmą ir išplėšė pratęsimą.
 
Per 10 pratęsimo minučių įvarčių nebuvo įmušta, todėl prireikė baudinių serijos. Progą pasireikšti gavo ir T.Kumeliauskas, tačiau jis nesuvaldė ritulio ir nesugebėjo pasižymėti. Per 10 bandymų baudinių serijoje vienintelį tikslų smūgį atliko Turo Asplundas, kuris ir atvedė „Lukko“ į pusfinalį.
 
T.Kumeliauskas per 6 šio sezono Čempionų lygos rungtynes įmušė 1 įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Pirmosios šių komandų rungtynės Turku mieste baigėsi lygiosiomis – 3:3 (1:2, 0:0, 2:1).