Titulinis » Naujienos » T.Kumeliausko klubas Čempionų lygoje tapo grupės nugalėtoju

T.Kumeliausko klubas Čempionų lygoje tapo grupės nugalėtoju

2015-09-04
sportas.lt informacija
 Turku TPS (Suomija) klubas, kuriam dėl rankos traumos vis dar negali padėti Tadas Kumeliauskas, tapo Čempionų ledo ritulio lygos G grupės nugalėtoju.
 
Ketvirtojo turo rungtynėse TPS ketvirtadienį namuose po baudinių serijos 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) nusileido Diuseldorfo EG (Vokietija) ekipai ir pelnė vieną tašką, padėjusį užsitikrinti pirmąją vietą grupėje. TPS klubas pirmavo po Tomaso Kallio (13:30 min.), bet pirmajam kėliniui artėjant prie pabaigos pusiausvyrą atstatė Danielis Kreutzeris (18:32). Vėliau kiek aktyviau žaidė šeimininkai, bet jiems pralaužti varžovų gynybos nesisekė. Žiūrovai įvarčių neišvydo nei antrajame, nei trečiajame kėlinukuose. Pratęsime abi komandos buvo įgijusios kiekybinę persvarą, tačiau pasižymėti ir vėl nepajėgė. Baudinių serijoje tik devintuoju bandymu buvo pelnytas įvartis – pasižymėjo svečių ledo ritulininkas Eduardas Lewandowski. Po jo sekęs Juliuso Vahtalo bandymas nebuvo sėkmingas, todėl Diuseldorfo ekipa šventė pergalę.
 
T.Kumeliauskas dėl traumos šiame Čempionų lygos sezone kol kas sužaidė tik 1 rungtynes ir per jas atliko rezultatyvų perdavimą.
 
TPS (9 tšk.) tapo grupės nugalėtoju ir žais šešioliktfinalyje. EG (5 tšk.) jau nenukris žemiau antrosios vietos ir taip pat pateko atkrintamąsias varžybas.