Titulinis » Naujienos » T.Kumeliausko įvartis padėjo TPS patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį

T.Kumeliausko įvartis padėjo TPS patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį

2015-11-10
sportas.lt informacija
 Ledo ritulio čempionų lygoje sėkmingą pasirodymą pratęsė Tado Kumeliausko atstovaujama Turku TPS (Suomija) komanda.
 
Antradienį atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse TPS svečiuose 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) įveikė Hamaro „Storhamar“ (Norvegija) ir pateko į ketvirtfinalį.
 
Pirmąjį rungtynių įvartį įmušė būtent T.Kumeliauskas (13:44 min.). Jis sugebėjo pasinaudoti kiekybine persvara ir išvedė TPS į priekį. „Storhamar“ vėliau pavyko atsitiesti – pusiausvyrą atstatė Jacobas Berglundas (31:57). Visgi, šeimininkų lygiosios netenkino.
 
Rungtynių pabaigoje jie pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet buvo nubausti – ritulį į tuščius vartus pasiuntė Henrikas Tallinderis (59:23), padėjęs tašką rungtynėse.
 
Trečiajame penkete žaidęs T.Kumeliauskas 2 kartus smūgiavo į varžovų vartus ir išvengė baudos minučių. Lietuvis per 5 šio sezono Čempionų lygos rungtynes įmušė 1 įvartį ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.
 
Sportas.lt primena, kad pirmosiose šių komandų tarpusavio rungtynėse praėjusį antradienį Turku mieste TPS šventė pergalę rezultatu 4:3 (0:3, 3:0, 1:0). Tąkart lietuvis kartą smūgiavo į varžovų vartus ir išvengė baudos minučių.
 
Ketvirtfinalyje gruodžio 1 d. ir 8 d. TPS žais prieš Raumos „Lukko“ (Suomija) ekipą, kuri tiek namuose, tiek svečiuose vienodu rezultatu – 2:1 – nugalėjo Stokholmo „Djurgarden“ (Švedija) su Mantu Armaliu.