Titulinis » Naujienos » T.Kumeliausko ekipa dramatiškai išplėšė lygiąsias Čempionų lygos ketvirtfinalyje

T.Kumeliausko ekipa dramatiškai išplėšė lygiąsias Čempionų lygos ketvirtfinalyje

2015-12-01
Sportas.lt informacija
Dramatiškomis lygiosiomis ledo ritulio Čempionų lygos ketvirtfinalio kovas pradėjo Tado Kumeliausko atstovaujama Turku TPS ekipa. Suomiškame derbyje TPS antradienį namuose 3:3 (1:2, 0:0, 2:1) sužaidė su Raumos „Lukko“, tad prieš atsakomąsias rungtynes nė viena komanda neturės persvaros.
 
Rungtynes TPS pradėjo solidžiai ir pirmavo po Tomi Kallio (6:06 min.). Visgi, dar pirmajame kėlinyje „Lukko“ sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir išsiveržti į priekį – pasižymėjo Teemu Nurmi (9:55) bei Janne Lahti (13:28).
 
Abi komandos turėjo nemažai galimybių pasižymėti, žaisdamos daugumoje, bet rezultatas ilgai nesikeitė. Tik trečiojo kėlinio pradžioje svečių persvarą padvigubino Jesperas Piitulainenas (42:01). Tiesa, TPS pavyko sukurti stebuklą rungtynių pabaigoje – rezultatą iki minimumo sušvelnino Ericas Perrinas (57:17), o likus žaisti vos 20 sek. T.Kallio (59:40) pasinaudojo kiekybine persvara ir išplėšė lygiąsias.
 
Puolėjas iš Lietuvos dėl traumos komandai negalėjo padėti. T.Kumeliauskas šiame sezone per 5 Čempionų lygos rungtynes įmušė 1 įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos gruodžio 8-ą dieną Raumoje.