Titulinis » Naujienos » T.Kumeliauskas pratęsė kontraktą su Suomijos aukščiausiosios lygos „Liiga“ klubu dar metams (komentaras)

T.Kumeliauskas pratęsė kontraktą su Suomijos aukščiausiosios lygos „Liiga“ klubu dar metams (komentaras)

2014-01-14
Sportas.lt informacija
 Vienas geriausių Lietuvos ledo ritulininkų Tadas Kumeliauskas dar metams pratęsė kontraktą su aukščiausios Suomijos lygos „Liiga“ klubu Turku TPS, - rašo portalas Sportas.lt
 
23-ejų metų puolėjas iš Lietuvos 2013 m. rudenį pasirašė kontraktą su TPS klubu pagal formulę 1+1, o antradienį TPS ekipa nusprendė pasinaudoti savo galimybe ir pratęsė sutartį su lietuviu iki 2015 m. vasaros.
 
„Esu labai patenkintas pratęsęs kontraktą su TPS. Džiaugiuosi, kad ir toliau galėsiu žaisti bei tobulėti tokiame aukštame lygyje. Manau, kad žaidimas Suomijoje man padės tinkamai pasiruošti pasaulio čempionatui Lietuvoje“, - Sportas.lt teigė T.Kumeliauskas.
 
T.Kumeliauskas šiame sezone per 21 rungtynes įmušė 4 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Šiuo metu lietuvis negali padėti TPS komandai dėl smegenų sutrenkimo, bet netrukus turėtų grįžti ant ledo.
 
TPS (39 tšk.) lygoje užima paskutinę – 14-ą – vietą, bet yra praktiškai rami dėl išlikimo, nes kitame sezone Helsinkio „Jokerit“ kelsis į Kontinentinę ledo ritulio lygą (KHL), o jų vietą užims antros Suomijos lygos „Mestis“ čempionas.
 
T.Kumeliauskas karjerą pradėjo Elektrėnų „Energijoje“, trumpai žaidė Liepojos „Metalurgs“ (Latvija), Doverio „Seawolves“ (JAV), ir Sankt Peterburgo „VMF-Kareliya“ (Rusija) klubuose, o nuo 2010 m. iki 2013 m. žaidė Temirtau „Arystan“ (Kazachstanas) gretose.