Titulinis » Naujienos » Tarptautinio turnyro "Riga Cup 2014" U-10 kronikos

Tarptautinio turnyro "Riga Cup 2014" U-10 kronikos

2014-04-29
Tarptautinis turnyras Rygoje „Riga Cup 2014“ tęsiasi ir balandžio 24-27 dienomis jame savo jėgas (U-10 amžiaus grupėje) išbandė dvi komandos iš Lietuvos – Vilniaus „Geležinis vilkas“ ir Kauno „Griunvaldas“.
Itin sėkmingą vilniečių pasirodymą aptemdė techniniai nesklandumai, dėl kurių laiku neatvyko žaidėjų apranga ir pirmąsias rungtynes su Rygos “Dinamo“ ekipa teko praleisti gavus techninį pralaimėjimą  0:5
Ir nors vilniečiai toliau nepralaimėjo nei vienų rungtynių, šis apmaudus įvykis lėmė, kad „Geležinis vilkas“ turnyre užėmė XI vietą (iš 20 komandų). Kauno „Griunvaldo“ žaidėjai liko keturiolikti:
 
Vilniečiai kovojo D grupėje su labai pajėgiais varžovais: „Saga“ (Latvija), „Dinamo“ Ryga (Latvija), „Chimik“ Novopolockas (Baltarusija). Kaip toliau paaiškėjo, kovojome su turnyro nugalėtoja – „Saga“ komanda ir po atkaklios, sunkios kovos išplėšėme pergalę. Grupės rungtynės:
„Dinamo“ Ryga – „GV“ – 5:0
„GV“ – „Saga“ – 2:1
„GV“ – „Chimik“ – 4:0
Toliau vilniečiai tęsė kovas K grupėje ir laimėjo visas rungtynes:
„GV“ – H.S. Riga – 5:2
„GV“ – „Kiekko“ – 8:2
„GV“ – „Pardaugava“  - 4:2
„GV“ – „Tappara 2“ – 2:0
 
Du mūsų komandos žaidėjai – Markas Samėnas ir Linas Dėdinas pataikė į rezultatyviausių turnyro žaidėjų dešimtuką:
Markas Samėnas (14 taškų, 9 įv.+ 5 perd.) – III vieta
Linas Dėdinas (11 taškų, 5 įv.+6 perd.) – VIII vieta
 
Turnyro nugalėtoja tapo „Saga“ ekipa iš Latvijos, II –oje vietoje – „Centr 2004“ iš Rusijos, III-oje – „Jelgavas LSS04“ (Latvija):