Titulinis » Naujienos » Tarptautinė ledo ritulio federacija ledo ritulį Lietuvoje įgaliojo atstovauti Nacionalinę ledo ritulio lygą

Tarptautinė ledo ritulio federacija ledo ritulį Lietuvoje įgaliojo atstovauti Nacionalinę ledo ritulio lygą

2013-01-10
NLRL informacija
Praėjusių metų gruodžio mėnesį Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo. Kol vyksta bankroto bylos procedūros, LLRF savo įgaliojimus perdavė Nacionalinei ledo ritulio lygai (NLRL), kuri perėmė LLRF pareigą rūpintis įvairių amžiaus grupių rinktinėmis ir jų dalyvavimu pasaulio čempionatuose.
 
Apie tokią įvykių eigą Lietuvoje buvo informuota tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF), kuri sutiko perleisti ledo ritulio atstovavimo Lietuvoje teises NLRL.
 
IIHF ir NLRL savo susitarimus patvirtino oficialia sutartimi, kurią pasirašė IIHF prezidentas Rene Faselis ir NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
„Lietuvoje ledo ritulio vystymas nesustojo. Atvirkščiai, praėjusių metų olimpinė atranka Vengrijoje ir pasaulio U-20 čempionatas Rumunijoje parodė, kad NLRL pajėgi rūpintis šalies ledo rituliu ir toliau vystyti jį. Tad su visa atsakomybe imamės rūpesčių populiarinant ledo ritulį ir atstovaujant Lietuvai tarptautinėje arenoje“,- po sutarties su IIHF pasirašymo sakė NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
NLRL prieš porą metų iš LLRF perėmė teisę rengti Lietuvos ledo ritulio čempionatus. Šalies čempionate nuo pat NLRL įkūrimo pradžios rungtyniauja rekordiniai ledo ritulio komandų kiekiai. Iš LLRF perėmus 4 komandų čempionatą, dabar NLRL čempionate dalyvauja 21 ekipa.
 
Šiais metais NLRL laukia trys pasaulio čempionatai, kuriuose bus atstovaujama Lietuvai – U-18 pasaulio čempionatas Estijoje, nacionalinių rinktinių pasaulio čempionatas Ukrainoje ir  U-20 rinktinės pasirodymas 2014 metų pasaulio čempionate gruodžio mėnesį.