Titulinis » Naujienos » Suomijos klubas EVU džiaugiasi pastiprinimu iš Lietuvos

Suomijos klubas EVU džiaugiasi pastiprinimu iš Lietuvos

2014-08-20
Suomijos vaikų ledo ritulio klubas EVU šią vasarą džiaugiasi pasistiprinęs vienu geriausiu ir rezultatyviausiu sostinės ledo ritulio mokyklos „Geležinis vilkas“ auklėtiniu Martynu Griniumi. Itin sėkmingai pasirodęs atrankos treniruotėse bei puikiai atlikęs bėgimo testą, Martynas be ilgų svarstymų buvo priimtas į EVU 01 Red komandą, kurioje yra dar vienas lietuvis – vartininkas Faustas Nausėda.
Naują žaidėją draugai greitai pakrikštijo Mara vardu, o klubo internetinis tinklalapis www.evu.fi patalpino straipsnį bei interviu su Martynu. Pateikiame straipsnio vertimą į lietuvių kalbą (nuoroda į originalą: http://www.evu.fi/uutiset/9983/01-rediin-ulkomaalaisvahvistus)
 
EVU 01 Red sulaukė puikaus pastiprinimo iš Lietuvos – rugpjūčio pradžioje prie komandos prisijungė Martynas "Mara" Grinius. Dar pavasarį Maros tėvai susisiekė su komanda, prašydami leisti pasirodyti žaidime. Jau iš pirmo žvilgsnio buvo akivaizdu, kad berniukas yra talentingas, o jo žaidimo supratimas - nepriekaištingas. Savaitę Suomijoje viešėjusiam „Geležinio Vilko“ auklėtiniui patiko klubas ir komanda, ir, kai tik komanda pasirengė priimti naują žaidėją, imtasi organizuoti apgyvendinimo, mokyklos ir kitus su atvykimu susijusius klausimus. Mara atvyks Suomijon be šeimos ir gyvens trijose EVU (Etelä-Vantaan Urheilijat – „Pietų Vantos sporto klubas“) šeimose iki pavasario. Mara pradėjo žaisti ledo ritulį Lietuvoje būdamas dar visai mažas ir matydamas, kaip jo tėtis žaidžia NHL (Night Hockey League). Praėjusį sezoną Mara žaidė tiek savo, tiek ir Rusijos Svetlogorsko komandoje. Apie berniuko talentą daug sako ir tai, jog praėjusį pavasarį „Riga Cup“ turnyre Mara buvo antrasis pagal žaidėjo statistiką, - 7 įvarčiai + 11 perdavimų. Iš 24 komandų, dalyvavusių turnyre, EVU 01 Red buvo antrieji, Martyno komanda liko 14 –oje vietoje.
 
 - Mūsų komanda gavo itin talentingą ir gerą komandos žaidėją. Labai didžiuojuosi tuo, kaip berniukai priėmė Marą. Nors jį viena kalba vienija tik su Faustu, kiti komandos berniukai visgi laisvai bendrauja su Mara suomių-anglų-kūno kalbų mišiniu, kas būtų neįmanoma suaugusiesiems, - pasakoja Red treneris Fagu.
- Silpni užsienio žaidėjai nepraturtina Suomijos ledo ritulio lygos. Tikrasis pastiprinimas yra gabūs ir talentingi žaidėjai. Taip sutapo, kad Marai atvykus į pirmąją treniruotę, jos metu buvo atliekamas 30 minučių bėgimo testas, kuris virto kone varžybomis tarp Suomijos ir Lietuvos, kurios šį kartą baigėsi Suomijos laimėjimu, kai Petrus 10 metrų skirtumu įveikė Marą. Abu berniukai nubėgo apie 7 kilometrus. Trylikamečiui tai yra puikus rezultatas, - tęsia Fagu.
 
 
10   klausimų Marai:
 
- Kodėl atvykai žaisti ledo ritulio būtent į Suomiją? 
- Norėjau išvykti patobulinti ledo ritulio žaidimo įgūdžius, nes Lietuvoje nėra tokių gerų galimybių kaip Suomijoje. O Suomijoje žaidžiamas geras ledo ritulys.
 
- O kodėl pasirinkai būtent EVU? 
- Mačiau, kaip EVU žaidžia “Riga Cup“ turnyre, ir man patiko komandos žaidimo būdas. Pavasarį, kai pirmą kartą lankiausi Suomijoje ir EVU treniruotėje, visi buvo labai draugiški. Ir, žinoma, komandos pasirinkimą nulėmė ir tai, kad ten jau žaidė Faustas, kuris taip pat yra lietuvis. (Faustas yra vartininkas, kuris žaidžia EVU nuo čiuožimo mokyklos laikų.)
 
- Ko sieki ledo ritulyje? 
- Žaisti NHL, kurioje komandoje – nesvarbu.
 
- Kokia lazda žaidi? 
- Bauer APX1.
 
- Mėgstamiausias maistas? 
- Močiutės gaminama bulvių košė su kotletais.
 
- Kas dar be ledo ritulio patinka Suomijoje? 
- Čia ramu ir gražu.
 
- Pozicija žaidime. 
- Puolėjas, mieliau centro.
 
- Tavo privalumai ledo ritulyje.
 - Čiuožimas ir žaidimo supratimas.
 
- Kur reikėtų tobulėti? 
- Visame kame.
 
- Ar jau ilgiesi namų?
- Ne.