Titulinis » Naujienos » Suomiai po trijų metų pertraukos pateko į pasaulio ledo ritulio čempionato finalą

Suomiai po trijų metų pertraukos pateko į pasaulio ledo ritulio čempionato finalą

2014-05-24
Sportas.lt informacija
 Baltarusijoje tęsiasi pasaulio vyrų ledo ritulio čempionatas, kurio didžiajame finale susitiks Suomijos ir Rusijos rinktinės.
 
Antrosiose šeštadienio pusfinalio rungtynėse suomiai 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) nugalėjo Čekijos ledo ritulininkus ir po trijų metų pertraukos žais planetos pirmenybių finale.
 
Aktyviai pirmajame kėlinyje žaidę suomiai pelnytai išsiveržė į priekį, kai tikslų smūgį atliko Jori Lehtera (8:57 min.). Antroje rungtynių dalyje žaidimas išsilygino, bet čekai neišnaudojo dviejų galimybių įmušti įvartį žaisdami daugumoje, o suomiai, gavę tokią progą, sėkmingai atakavo varžovų vartus ir galiausiai Jarkko Immonenas (31:02) įmušė antrąjį įvartį.
 
Trečiajame kėlinyje čekai toliau rinkosi pražangas ir taip sumenkino savo galimybes sušvelninti atsilikimą. Rungtynių pabaigoje čekai dar suspėjo pakeisti vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet paskutinis suomių vartų šturmas baigėsi nesėkme, o J.Lehtera (59:49) dar įmušė įvartį į tuščius čekų vartus.
 
Suomių vartininkas Pekka Rinne atrėmė visus 20 varžovų smūgių į vartus.
 
Reikėtų pažymėti tai, kad paskutinį kartą (2011 m.) į finalą patekę suomiai tapo ir pasaulio čempionais. Tuo tarpu čekai pasaulio čempionato finale lieka nežaidę nuo 2010 m.
 
Suomių ir rusų mačas didžiajame finale vyks 21 val., o 17 val. dėl bronzos medalių kovos Čekijos ir Švedijos rinktinės.