Titulinis » Naujienos » Startuoja projekto „Lietuvos ledo ritulio pipirų festivaliai“ antrasis sezonas

Startuoja projekto „Lietuvos ledo ritulio pipirų festivaliai“ antrasis sezonas

2022-11-07
hockey.lt informacija
Asociacija „Hockey Lietuva“ šį sezoną ir toliau tęsia vykdydama projektą „Lietuvos ledo ritulio pipirai“. Antrasis Pipirų festivalių sezonas startuos jau lapkričio 13 dieną. 
 
Šiais metais festivaliuose dalyvaus 15 komandų, kuriose varžysis daugiau nei 200 mažųjų ledo ritulininkų.
 
Pipirų festivaliuose šį sezoną dalyvaus: Sostinės ledo ritulio akademijos, D. Kasparaičio ledo ritulio mokyklos, „HC Klaipėdos“, „Geležinio vilko“, „Hockey Punks Academy“, Rokiškio, „Starto“, „Griunvaldo“, Klaipėdos „Baltijos“, „Skato“, Šiaulių  „Šaulio“ ir „Hockey Grizlių“ jaunieji žaidėjai. Kai kurios mokyklos festivaliuose dalyvaus su dvejomis komandomis.
 
Šį sezoną šiek tiek keičiasi Pipirų festivalių formatas – komandos žais turų formatu bei bus suskirstytos į A bei B divizionus, atsižvelgus į patirtį ir žaidėjų pajėgumą. Tačiau rungtynės vyks žaidžiant formatu trys žaidėjai prieš tris, mėlynu rituliu į mažus vartus, skersai aikštės, o kūnu žaisti bus draudžiama. Taip pat priešingai nei pernai, divizionų varžybos vyks ne tik Vilniuje, Kaune bei Elektrėnuose, bet Klaipėdos ir Šiaulių Akropoliuose.  Rungtynių trukmė – du kėliniai po 12 min., po kurių nebus skelbiami nugalėtojai bei nebus skaičiuojama asmeninė ledo ritulininkų statistika. Kiekvieno turo metu visos dalyvaujančios komandos sužais po trejas rungtynes. Viso planuojami 5 turai, o vienu metu vienas turas vyks net trijuose skirtinguose miestuose.
 
 
Projektas „Lietuvos ledo ritulio pipirai“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Švietimo mainų paramos fondas.