Titulinis » Naujienos » Startuoja OHL ketvirtfinaliai: ar pavyks „7bet-Hockey Punks“ kibti į atlapus čempionato favoritams?

Startuoja OHL ketvirtfinaliai: ar pavyks „7bet-Hockey Punks“ kibti į atlapus čempionato favoritams?

2023-03-01
hockey.lt informacija
Trečiadienio vakarą startuoja Optibet ledo ritulio lygos atkrintamosios varžybos, o pirmose rungtynėse pasirodys ir Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ komanda, stosianti į akistatą su reguliaraus sezono nugalėtoja Rygos „Mogo/LSPA“.
 
Reguliariajame sezone didelių problemų tarpusavio rungtynėse Rygos ledo ritulininkams nekilo: spalį jie džiaugėsi pergalėmis 7:2 namie ir 10:1 išvykoje, lapkritį namuose triumfavo 6:2, o paskutinėse tarpusavio rungtynėse vasarį Vilniuje džiaugėsi dar viena pergale 11:3. Negana to, per visus susitikimus „Mogo/LSPA“ prieš Lietuvos atstovus neatsiliko nė akimirkai.
 
„Atkrintamosios varžybos yra atkrintamosios varžybos – mūsų varžovai turi komandą, kuri gali varžytis. Žinoma, jų komandoje yra aiškiai išreikštas lyderis Tadas Kumeliauskas. Jis turi puikų metimą ir visas žaidimas kuriamas per jį.
 
Reguliarusis sezonas baigėsi, logiška, kad esame favoritai, tačiau atkrintamosios varžybos yra kaip naujas sezonas. Nekalbu vien tik apie pirmąjį jų etapą, o apie visą atkrintamųjų varžybų pasirodymą. Nenorime atskleisti savo kortų ir jų metu žengsime žingsnis po žingsnio“, - apie laukiančius varžovus kalbėjo „Mogo/LSPA“ treneris Girtas Ankipanas.
 
32-ejų metų Tadas Kumeliauskas varžovų trenerio išskirtas buvo ne veltui: puolėjas per 25 rungtynes pelnė 29 įvarčius ir surinko 48 rezultatyvumo balus bei buvo pripažintas geriausiu čempionato puolėju. Praėjusiame sezone „pankams“ laimėjus Lietuvos čempionatą būtent T. Kumeliauskas buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas tiek ir reguliariajame sezone, tiek ir atkrintamosiose varžybose.
 
„Tadas yra mūsų lyderis. Tai žaidėjas, kuris nemėgsta pralaimėti ir yra tikras profesionalas: daug reikalauja tiek iš savęs, tiek ir iš kitų. Mums jis labai padeda“, - apie savo puolėją kalbėjo „7bet-Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras.
 
Prieš atkrintamąsias varžybas „Mogo/LSPA“ sulaukė gerų naujienų – vyriausias OHL žaidėjas 42-ejų Krišjanis Redlichas yra pasiruošęs atkrintamosioms varžyboms. Visgi, latviai žais nepilna sudėtimi, komandos kapitonui Renardui Demiteriui reikalinga kelio operacija ir jis veikiausiai praleis visas atkrintamąsias varžybas.
 
„Visi žino, kad mums pirmajame etape teko stipriausias varžovas. Pirmieji kėliniai mums bus itin svarbūs – kuo ilgiau išlaikysime lygų žaidimą, tuo daugiau šansų turėsime. Jei rungtynių rezultatas nebus didelis, savo šansų turėsime ir mes, o didelį vaidmenį vaidins ir mūsų vartininkai“, - pripažino M. Kieras, kuris atskleidė, jog serijos pirmose rungtynėse į vartus stos Artūras Pavliukovas, pakeisiantis kelias pastarąsias rungtynes žaidusį Sergejų Pisarenko.
Įdomiausi faktai prieš būsimą seriją:

Rolandas Strautinšas šį sezoną keturis iš šešių savo įvarčių pelnė žaisdamas būtent su „7bet-Hockey Punks“;
 
Rudolfas Maslovskis prieš vilniečius žaidė vos trejose rungtynėse, bet per jas sugebėjo surinkti net 9 rezultatyvumo balus;
 
Harijus Šmitas yra vienintelis OHL gynėjas, kuris šiame sezone pelnė „hat-tricką“;
 
„7bet-Hockey Punks“ gali pasigirti didžiausiu fanų palaikymu, per vienerias rungtynes vidutiniškai surinkdami beveik tūkstantį gerbėjų;
 
Prieš savo gimtosios šalies klubą žaidę vilniečių komandos latviai šį sezoną įvarčių nepelnė: Tomas Tilla ir Jegoras Mateiko atliko po du rezultatyvius perdavimus, Magnusas Jakobsonas – vieną;
 
Seriją prieš „7bet-Hockey Punks“ vartuose „Mogo/LSPA“ gretose pradės Henrijus Anchas, kuris reguliariajame sezone prieš vilniečius atrėmė 94,4% metimų, tuo tarpu antrajam komandos vartininkui Karliui Bekeriui-Brivkalniui prieš „pankus“ sekėsi prasčiau (84,4% atremtų metimų);
 
„7bet-Hockey Punks“ gretose Sergejus Pisarenko gynė komandos vartus visų keturių rungtynių metu ir atrėmė 88,3% į jo vartus skriejusių metimų;
 
Pirmąsias serijos rungtynes „Mogo/LSPA“ gretose praleis diskvalifikaciją gavęs Elvis Želubovskis.
 
„Mogo/LSPA“ (1) – „7bet-Hockey Punks“ (8)
 
Kovo 1d. 19:15 Ryga
Kovo 3d. 19:15 Ryga
Kovo 5d. 17:30 Vilnius
Kovo 7d. Vilnius (jei reikės)
Kovo 9d. Ryga (jei reikės)