Titulinis » Naujienos » Spalio 7 dieną startuoja Ledo ritulio mėgėjų lygos čempionatas (LRML)

Spalio 7 dieną startuoja Ledo ritulio mėgėjų lygos čempionatas (LRML)

2022-10-05
Jau 2022 spalio 7 dieną startuoja Ledo ritulio mėgėjų lygos čempionatas (LRML). Šio sezono metu ritmušomis santykius aiškinsis 7 ledo ritulio klubai: HC „Bizonai Ekobazė", HC „Feniksas", HC „Lokiai", HC „Ober-Haus", HC „Orakulas", HC „Trakų Galvė" bei HC „Kaunas Hockey".
 
Standartiškai bus sužaista po 12 reguliaraus čempionato varžybų, dvi lyderių komandos keliaus tiesiai į pusfinalį, o ta, kuriai mažiausiai pasiseks – sportinio pykčio įgavusi lauks kitų metų revanšo, tuo tarpu likusios komandos tolimesnę kovą tęs ketvirtfinaliuose, nugalėtojai – pusfinaliuose ir sezono pabaigoje paaiškės lygos čempionai ir bus išdalinti rezultatyviausio, MVP, Snaiperio, nesavanaudiškiausio, vyriausio bei jauniausio, perspektyviausio žaidėjų titulai bei geriausio vartininko apdovanojimas.
 
Mėgėjų lyga – ne šiaip koks nors „prūdo" čempionatas, tai jau 8 metus gyvuojanti savanoriška asociacija, siekianti populiarinti bei vystyti Lietuvos ledo ritulį, kelti ledo ritulininkų mėgėjų meistriškumą bei apskritai suburti ledo rituliui neabejingus tiek žaidėjus, tiek sirgalius.
 
Lygos čempionate dalyvaujančios komandos laikosi IIHF žaidimo taisyklių. Savaime suprantama, kad komandose negali žaisti nacionalinių rinktinių buvę ir esami žaidėjai ar kitaip „profesionalo duonos" ragavę ledo ritulininkai.
 
Praeitas LRML sezonas buvo kupinas netikėtumų ir intrigų.Stiprios, daugiau patirties ir pranašumų turėjusios komandos – liko už prizinių vietų ribų, tuo tarpu silpnesnės (pasirodo ne tokios jau ir silpnos!) pasiekė netikėtai gerų rezultatų, kaip antai ne vieną žiūrovą nustebinęs ankstesniais LRML čempionato sezonais turnyrinės lentelės pabaigoje „snūduriavęs" HC „Feniksas", kuris pateisino savo pavadinimą – lyg iš pelenų atgimė su visom pajėgom ir sezoną baigė garbingoje antroje vietoje, nusileidę patyrusiems HC „Bizonai Ekobazė" ledo ritulininkams. Trečią vietą iškovojo HC „Lokiai", kuriems sezonas buvo ganėtinai „banguotas".
 
Nors LRML žaidimas kūnu yra draudžiamas, tačiau veržlūs susigrūmimai, kovos iki paskutinės minutės išties džiugino žiūrovų akį. Neabejotinai džiugins ir šiemet beigi tikėtina, jog netrukus startuosiantis čempionatas pateiks staigmenų.
 
Šiais metais išrinktas naujas lygos direktorius – ilgametį direktorių Oleg Tarasov pakeitė HC Fenikso vadovas Ignotas Poderis. Naujasis lygos vedlys teigia:
 
„Lyga turi savo tvirtus pamatus, kuriais vadovaujasi jau 8-us metus ir savo struktūra bei įdirbiu yra viena stipriausių lygų Lietuvoje. Patys dalyvaujame čempionate nuo 2016 metų, prabėgus vos keleriems metams nuo HC „Feniksas" komandos įkūrimo. Varžydamiesi su tokiomis komandomis kaip HC Lokiai, kurie savo istoriją skaičiuoja dar nuo 1999 metų, pralaimėdavome dviženkliu rezultatu, bet treneris Mindaugas Kieras neleido nusiminti ar kabinti pačiūžų ant vinies. Šiame sporte reikia kuo daugiau varžytis, jei nori tobulėti, todėl kviečiu kitą sezoną prisijungti daugiau komandų. Lyga yra lanksti ir prisitaikanti prie aplinkybių, todėl bus atsižvelgta į kiekvienos komandos norus, sudėti, pajėgumą ir pagal tai bus galima organizuoti varžybų formatą pvz. skirti komandas į du divizionus. Norisi matyti daugiau naujų komandų, žmonių, bendraminčių ir plėsti šią sporto šaką visuose lygiuose."
 
Puiki žinia – visi LRML susigrūmimai keliasi iš Pramogų arenos į ledo ritulio Meką – Elektrėnus ir vyks išties patogiu laiku – darbo dienomis (pirmadieniais/penktadieniais) nuo 20 val., tad kviečiame visus sirgalius su šeimomis palaikyti savo mėgiamą komandą. Jūsų palaikymas labai svarbus!