Titulinis » Naujienos » „Skato“ dvylikamečių komanda turnyre Rygoje tarp trisdešimties ekipų užėmė penkioliktą vietą

„Skato“ dvylikamečių komanda turnyre Rygoje tarp trisdešimties ekipų užėmė penkioliktą vietą

2014-04-13
hockey.lt informacija
 Klaipėdos ledo ritulio mokyklos „Skatas“ auklėtiniai savaitgalį dalyvavo „Riga cup U12“ čempionate, kuriame iškovojo 3 pergales, 2 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir tarp trisdešimties komandų užėmė penkioliktą vietą.
 
30 komandų buvo suskirstytos į 6 grupes po 5 ekipas, o klaipėdiškiai papuolė į vieną grupę, kaip vėliau paaiškėjo, su pirmosios ir trečiosios vietos laimėtojais.
 
Svarbu tai, kad šiame turnyre buvo galima žaisti pilnu kontaktu į kūną, dėl ko pirmose varžybose buvo šiek tiek sunkiau.
 
Pirmąją turnyro dieną „Skato“ auklėtiniai turėjo sužaisti keturias grupes rungtynes. Pirmasis susitikimas su „Pardaugava“ ekipa baigėsi lygiosiomis 2:2 (įvarčiai: Voloch Nikita ir Artur Podolskij), antrose rungtynėse 0:6 buvo pralaimėta trečiosios vietos laimėtojams „Rauman Lukko Blue“ (Suomija), trečiose - 5:1 (įvarčiai: Artur Podolskij 2, Maksim Saciuk,Danila Voikin ir Jokubas Minelga) įveikta „Guildford Fireflies“ (Anglija) ekipa, o paskutinėse grupės rungtynėse 0:3 pralaimėta turnyro nugalėtojai „Krylja sovetov“ (Rusija) komandai.
 
Užėmę trečią vietą grupėje klaipėdiškiai toliau kovojo dėl 13-18 vietų. Šeštadienį „Skato“ ekipa 0:3 pralaimėjo Lenkijos dvylikamečių rinktinei, tačiau vėliau net 6:2 (įvarčiai: Danila Voikin ir Jokubas Minelga po 2, Vasaris Kaveckas ir Artur Podolskij po 1). nugalėjo „Young Lions Select Talents“ (Vokietija) ledo ritulininkus.
 
Savo pogrupyje užėmus antrą vietą sekmadienį klaipėdiškiai kovojo su gerai pažystamu varžovu iš Latvijos čempionato - „Perkons“ ekipa. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 3:3 (įvarčiai: Artur Podolskij, Rojus Plepys, Jokubas Minelga), tačiau baudinių serijoje „Skato“ komandai nesisekė, o pergalę iškovojo varžovai.
 
Šis pralaimėjimas nulėmė tai, kad dėl 15-16 vietos bus antrą kartą kovojama su Lenkijos U-12 rinktine. Nors pirmose tarpusavio rungtynėse buvo patirtas pralaimėjimas, tačiau antrose klaipėdiškiai net 5:1 (įvarčiai: Danila Voikin 2, Jokubas Minelga, Eimantas Noreika ir Rojus Plepys po 1) nugalėjo varžovus ir tarp trisdešimties komandų iškovojo penkioliktą vietą.