Titulinis » Naujienos » "Skatas" turi naują vyriausią klubo trenerį

"Skatas" turi naują vyriausią klubo trenerį

2014-06-13
hockey.lt informacija
 Klaipėdos „Skato“ vaikų ledo ritulio klubas pradeda naują etapą klubo istorijoje. Uostamiesčio ledo ritulininkai vyriausiuoju klubo treneriu pasikvietė specialistą iš Latvijos ir tikisi iš esmės pakeisti klubo rezultatus ir žaidimo bei treniruočių kokybę.
 
Naujuoju vyriausiuoju „Skato“ klubo treneriu tapo Andrejs Savičevs iš Daugpilio vaikų sporto mokyklos (Latvija). 30-metis strategas pora savaičių vedė taip vadinamas „master-klasės“ treniruotes Klaipėdoje, o „Skato“ atstovai stebėjo trenerį ir liko patenkinti jo darbu. Beje, latvį Lietuvoje žino ir pagal jo žaidimą praėjusiame sezone Lietuvos čempionate „Juodupės“ komandoje, kuriai A.Savičevs per 5 rungtynes pelnė 4 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.
 
„Klubui atsisveikinus su treneriu Audriumi Kancleriu, ieškojome naujo, rimto stratego. Turime pažinčių Latvijoje, tad pirmiausia nusprendėme ieškoti trenerio ten. Pažįstamas latvis pasiūlė kreiptis į Andrejų, kuris po pokalbio su mumis, sutiko atvykti į Klaipėdą ir apsižvalgyti“- sakė „Skato“ klubo vadovas Eduardas Pavliukovas.
 
Latvijoje keliuose klubuose rungtyniavęs, Amerikoje USHL ir EJHL lygose žaidęs A.Savičevs buvo kviečiamas į Latvijos rinktinę, žaidė Latvijos U-18 ir U-20 komandose.
 
Aukštojo mokslo diplomą turintis latvis treneriu Daugpilyje dirbo nuo 2007 metų.
 
„Į Lietuvą atviliojo ledo ritulio perspektyvos. Čia rimtai vystoma sporto šaka ir tikrai yra ką veikti. Po kvietimo ilgai nesvarstęs sutikau, kadangi laukia iššūkiai, rimtas darbas. Yra ką keisti, tobulinti ir man tai patinka“,- sakė panašias sąlygas kaip ir gimtinėje Lietuvoje turėsiantis, klubo vyriausiuoju sporto treneriu tapęs latvis.
 
Treneris į Klaipėdą atvyko ne vienam sezonui ir tvirtina, jog per metus nieko gera nenuveiksi, tad tikisi padirbėti ilgėliau. Svečias patenkintas kolektyvu, sąlygomis, prie Klaipėdos pripranta ir žmona bei mažametė dukra.
 
„Pirmais metais reiktų patobulinti klubo žaidėjų čiuožimą, lazdos valdymą. Tačiau tai tik niuansai, klubo vaikai tikrai geri, perspektyvūs. Žodžiu, darbo yra, o man tai patinka“,- sakė treneris.
 
Beje, „Skatas“ pirmiausia trenerio ieškojo ir Lietuvoje, tačiau apsistota ties latviu. Klubo vadovai pripažįsta, jog stipriai padėjo rėmėjas, „Transkelos“ bendrovė, kuri prisidės prie trenerio išlaikymo.
 
„Kitais metais planuojame Lietuvoje žaisti U-10, U-12 ir U-14 divizionuose vaikų lygoje ir visuose kovosim dėl medalių. U-10 ir U-14 komandos ir artėjančiame sezone žais Latvijos čempionate, rudenį planuojame vykti į rimtą turnyrą užsienyje, o pavasarį rengsime tradicinį turnyrą Klaipėdoje“,- planais artėjančiam sezonui dalinosi E.Pavliukovas.
 
Beje, kitame sezone „Skatas“ tikisi turėti savo „sausų“ treniruočių aikštę, kuriai šiuo metu intensyviai ieško patalpų. Ruošiami treniruokliai, staklės ir tikimasi vaikus lavinti ir salėje, ne tik ant ledo.
 
Beje, „Skato“ mokykla, kaip ir dar viena uostamiesčio mokykla „Baltija“, šiais metais susitvarkė ir dalinį finansavimą iš miesto valdžios. Pagal užklasinės veiklos mokinio krepšelį, komandos gauna finansavimą iš miesto biudžeto už sportuojančius vaikus. Tiesa, pirmais metais finansuojamas nedidelis skaičius vaikų.
 
 
"Skato" klubo trenerių kolektyvas (iš kairės): A.Šutovas, A.Savičevs, S.Jakuta, klubo vadovas E.Pavliukovas, D.Matula.