Titulinis » Naujienos » Šiaulių „Šaulys“: maži, bet vieningi ir ambicingi NVLRL atstovai

Šiaulių „Šaulys“: maži, bet vieningi ir ambicingi NVLRL atstovai

2023-01-29
Kelias į ledo ritulio olimpą prasideda pirmuoju užlipimu ant ledo, pirmuoju bandymu čiuožti ar rankose laikyti lazdą, o rezultatai pasiekiami tik po daugybės bandymų ir nesuskaičiuojamo treniruotėms įdėtų valandų skaičiaus. Norint kelią į ledo ritulio aukštumas pradėti sėkmingai, šalia jaunojo ledo ritulininko reikia ir jam galimybes tobulėti suteikti galinčios mokyklos bei viską stebinčio ir patarimų negailinčio trenerio. Siūlome pasižvalgyti po Lietuvos ledo ritulio ateities kartas ruošiančias šalies ledo ritulio mokyklas, o šiandien jūsų dėmesiui galimybė detaliau susipažinti su „Šiaulių Šaulio“ ledo ritulio mokykla.
 
Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje (NVLRL) pastarąjį dešimtmetį savo madas labiausiai diktuoja trijų Lietuvos didmiesčių Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos bei šalies ledo ritulio sostine vadinamų Elektrėnų atstovai. Visgi, ledo ritulio neužmiršta ir kitų miestų atstovai, kurie net ir neturėdami tokio plataus auklėtinių pasirinkimo, neatsisako mesti iššūkio kur kas dažniau pergales skinantiems varžovams. Tarp tokių miestų ir Šiauliai, kuriuose ledo ritulys pamažu auginasi savo ateities sportininkų kartą.
 
Jau daugiau nei dešimtmetį Šiauliuose ledo ritulio paslapčių jaunuosius ledo ritulininkus moko „Šaulio“ mokykla. 2009 metų gruodžio 11 dieną įkurtoje mokykloje šiuo metu tobulėja 55 vaikai, besitreniruojantys keturiose amžiaus grupėse. Mokykloje dirba trys treneriai, kurie ne tik prižiūri vaikus ant ledo, bet ir siekia maksimalaus savo auklėtinių tobulėjimo.
 
Būdami viena iš mažiausią auklėtinių skaičių turinčių mokyklų Lietuvoje, savo trūkumus šiauliečiai kompensuoja vienybe, susibūrimu siekti vieno tikslo ir didžiuliu noru laimėti.
 
„Mūsų mokyklą galime laikyti išskirtine dėl to, kad turime didžiulį tėvelių palaikymą rungtynių metu. Su tokia pagalba, sugebame laimėti net ir turėdami minimalų sportininkų skaičių“, - pripažįsta mokyklos vadovas Aurimas Jokimčius.
 
Šiauliuose sportuojantys jaunieji ledo ritulininkai neturi galimybės mėgautis profesionalia ledo ritulio arena ir mokyklai tenka treniruotes vesti „Akropolyje“. Negana to, mieste tenka susidurti ir su nemaža konkurencija iš kitų sporto šakų, kurios vaikams gali pasiūlyti kur kas ilgiau išpuoselėtas tradicijas.
 
Visgi, „Šaulio“ mokyklos atstovams dėl to nusiteikimo dirbti tikrai nesumažėja. Stengdamiesi pasitelkti visas įmanomas priemones, jie yra matomi mieste vykdomuose sporto renginiuose, bendradarbiauja su darželiais ir ten mažiesiems bei jų tėveliams pristato ledo ritulį.
 
 
Būsimiems auklėtiniams „Šaulio“ treneriai jau gali rodyti sėkmingus savo darbo pavyzdžius. Šalies U-18 rinktinės kandidatų išplėstiniame sąraše yra ir trys jų mokyklos auklėtiniai – Andrius Skirmantas, Pijus Skalandis ir Emilis Alekna. Pastarieji du ne tik atkreipė šalies rinktinės trenerių dėmesį, tačiau ir sėkmingai tobulėja užsienyje žaisdami Vokietijoje. Talentingo jaunimo netrūksta ir dabar mokykloje besitreniruojančių vaikų gretose, tarp kurių savo pasirodymais išsiskiria Kristijonas Sutkus.
 
„Tai, kad sportuojame „Akropolyje“ turi dvi medalio puses. Teigiamai galima įvertinti tai, kad kol vaikai treniruojasi, jų tėveliai gali apsipirkti. Taip pat esame matomi tų žmonių, kurie ateina į „Akropolį“ apsipirkti ar pramogauti. Pamatę, kad vyksta vaikų treniruotės, jie gali patys sumanyti išbandyti save su pačiūžomis ledo ritulio treniruotėse.
 
Visgi, yra ir neigiama to pusė. Skirtingai nuo įprastų ledo ritulio arenų, mes neturime tinkamo ploto fizinio rengimo pratimams, bėgimui. Taip pat nėra ir vietos atlikti ritulio metimus, ką įprastai turi ledo rituliui pritaikytos arenos“, - apie treniruočių sąlygas kalbėjo „Šaulio“ vadovas.
 
Šiuo metu „Šaulio“ mokykla varžosi NVLRL dviejų jauniausių amžiaus grupių pirmenybėse, o U-13 amžiaus grupėje lygoje dalyvauja kartu su „Kaunas City“ komanda. Mokyklos vadovai tikisi, jog per artimiausius 1-2 metus „Šaulys“ turės savo komandą U-13 amžiaus grupėje, o vėliau surinks komandą ir kovojimui U-15 amžiaus grupėje.
 
Padėti „Šaulio“ mokyklai toliau augti ir plėstis, galite ir jūs prisijungdami prie šios mokyklos. Į treniruotes priimami visi vaikai nuo 4 iki 12 metų, o norint užlipti ant ledo tereikia noro: draugiškas mokyklos kolektyvas pasirūpins pirmąja ekipuote. Daugiau informacijos galite gauti susisiekę su mokyklos vadovu Aurimu Jokimčiumi - aurimas.jokimcius@gmail.com, mob. +37067925525.