Titulinis » Naujienos » "Sharks" pralaimėjo, Dainius Zubrus grįžta ant ledo (VIDEO)

"Sharks" pralaimėjo, Dainius Zubrus grįžta ant ledo (VIDEO)

2016-01-19
BNS ir hockey.lt informacija
 Dvidešimt pirmą nesėkmę 44-iose Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) reguliariojo sezono rungtynėse patyrė šeštą vietą keturiolikos komandų Vakarų konferencijoje su 49 taškais užimantis San Chosė „Sharks“ klubas, kurio gretose jau mačą iš eilės praleido į traumuotų žaidėjų sąrašą įtrauktas Dainius Zubrus.
 
Pirmadienį namuose, stebint 16,6 tūkst. žiūrovų, „Sharks“ ledo ritulininkai po baudinių serijos 3:4 (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 0:1) nusileido į devintąją poziciją Vakarų konferencijoje pakilusiai Otavos „Senators“ (50 taškų) komandai.
 
Iš viso šiame sezone 37-erių metų puolėjas D. Zubrus sužaidė 17 rungtynių, kuriose pelnė 1 įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 10 baudos minučių.
 
D.Zubrus portalui hockey.lt tvirtino, jog trauma nėra rimta ir ketvirtadienį jis turėtų jau grįžti ant ledo. Pasak dainiaus, jis jaučiasi gerai, tačiau medikai patarė pilnai išgyti.
 
"Žaisdamas jaučiau skausmą, po medikų apžiūros buvo nuspręsta leisti pilnai išgyti, tai truputį ilsėjausi. Jau treniruojuosi su komanda ir netrukus grįšiu į aikštę",- sakė jau artimiausiose rungtynėse ant ledo turintis pasirodyti žaidėjas.
 
Pergalingą baudinį realizavo Mika Zibanejadas (65:00), o susitikimo didvyriu tapo visus tris šeimininkų baudinius atrėmęs Craigas Andersonas, kuris susitikimo metu sugebėjo atremti 32 varžovų smūgius iš 35-ių.
 
Dar po įvartį nugalėtojams pelnė Max'as McCormickas (11:12), Bobby's Ryanas (24:08) ir Zackas Smithas (54:29).
 
Šeimininkų gretose įvarčiais pasižymėjo Tomas Hertlas (24:16), Loganas Couture'as (42:47) ir Mattas Nieto (47:54).
 
Tai buvo keturiolikta tarpusavio dvikova NHL pirmenybėse ir septintoji „Senators“ ledo ritulininkų, kurie laimėjo ketvirtąjį tarpusavio susitikimą iš eilės, pergalė. Paskutinį kartą „Sharks“ komanda tarpusavio rungtynes laimėjo daugiau nei prieš dvejus metus – 2013 metų spalio 27 dieną svečiuose – 5:2.
 
 
 
Kitų pirmadienio NHL reguliariojo sezono rungtynių rezultatai:
 
Floridos „Panthers“ – Edmontono „Oilers“         2:4
Sent Luiso „Blues“ – Pitsbergo „Penguins“        5:2
Vinipego „Jets“ – Kolorado „Avalanche“           1:2
Arizonos „Coyotes“ – Bafalo „Sabres“             1:2