Titulinis » Naujienos » Sezonus pradėjo Suomijos, Šveicarijos ir Vokietijos jaunimo lygose žaidžiantys lietuviai

Sezonus pradėjo Suomijos, Šveicarijos ir Vokietijos jaunimo lygose žaidžiantys lietuviai

2023-09-03
hockey.lt informacija
Savaitgalį savo sezonus pradėjo Suomijos, Šveicarijos ir Vokietijos jaunimo lygose žaidžiantys mūsų šalies ledo ritulininkai.
 
Aukščiausioje Suomijos jaunimo iki 20 metų lygoje rungtyniaujanti „Sport“ komanda su dviem lietuviais sezoną pradėjo 3:0 nugalėdama ir 3:4 po pratęsimo nusileisdama JYP ekipai. Pirmose rungtynėse Marijus Dumčius nugalėtojams pelnė įvartį, o antrajame susitikime atliko rezultatyvų perdavimą. Jo komandos draugas Artūras Seniuta šių rungtynių metu nepasižymėjo.
 
Sezoną Suomijos aukščiausioje jaunių iki 18 metų lygoje nesėkmingai pradėjo „KooKoo“ su Dominyku Sadausku. Lietuvis liko be taškų, o jo ekipa 3:5 nusileido „Jukurit“ klubui. Jau šiandien šios komandos stos ir į antrąsias tarpusavio rungtynes.
 
Antroje Suomijos jaunių lygoje pergale startavo „K-Kissat“ komanda, kurią į priekį vedė Edvinas Urinovič. Puolėjas pelnė du įvarčius padėjusius jo komandai 5:3 parklupdyti HJK. Sezoną pergale pradėjo ir „KJT Haukat“ komanda su Dominyku Katuliu. Lietuvis pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, o jo atstovaujamas klubas 5:2 nugalėjo „Warriors“ ledo ritulininkus. Sekmadienį lietuvių laukia tarpusavio dvikova antrajame pirmenybių ture.
 
Kiek vėliau šiame divizione startavo ir dar du mūsų šalies atstovai: Arminas Popovas ir Pijus Skalandis. Pastarasis žaisdamas „Hermes“ klubo gretose per pirmus du turus pelnė du įvarčius, o sykį ant ledo pasirodęs „Tappara“ klubo narys A. Popovas pirmąjį savaitgalį liko be taškų. Savo debiuto šioje lygoje vis dar laukia ir pirmajame ture ant suolo sėdėjęs vartininkas Kernius Demitrijevas, kuris gina „HC Nokia“ garbę.
 
Aukščiausioje Šveicarijos jaunimo iki 20 metų lygoje sėkmingai debiutavo Danielius Čečekovas atlikęs rezultatyvų perdavimą rungtynėse su „SC Bern Future“. Tiesa, jo atstovaujama „Young Dragons“ komanda varžovams nusileido 3:4.
 
Toje pačioje lygoje sezoną pergalingai pradėjo „LHC Academy“ 4:2 nugalėjusi „EV ZUG“. Nugalėtojų gretose Benas Andrejauskas nepasižymėjo. Tuo tarpu dviejų lietuvių atstovaujama „Geneve Futur Hockey“ po baudinių serijos 2:1 palaužė „EHC Biel-Bienne“. Dvi baudos minutes užsidirbęs Dovydas Jukna prie pergalės pridėjo realizuotą baudinį, o jo komandos draugas Simas Ignatavičius nežaidė. Ant ledo pralaimėtojų gretose nepasirodė ir Titas Krakauskas.
 
Aukščiausioje Šveicarijos jaunių iki 17 metų lygoje pergalingai startavo „Geneve Futur Hockey“. Tadas Šližys nepasižymėjo, bet jo atstovaujamas klubas 2:1 susitvarkė su „SC Bern Future“ ledo ritulininkais. Antrajame šios amžiaus grupės divizione įvartį ir rezultatyvų perdavimą pelnė Dovydas Norus, bet jo pastangų buvo maža: „HC Bulach“ po pratęsimo 2:3 suklupo prieš „GCK Lions“.
 
Fantastiškai Vokietijos jaunimo iki 20 metų aukščiausios lygos sezoną pradėjo Timuras Sedleckis-Razinas. Puolėjas pats pelnė tris įvarčius ir dar pridėjo du rezultatyvius perdavimus padėdamas „Dresden“ klubui 7:3 susitvarkyti su „EC Bad Tolz“ ledo ritulininkais.