Titulinis » Naujienos » Sezono U-12 mūšis Klaipėdoje: Vilniaus GV ar Klaipėdos SKT?

Sezono U-12 mūšis Klaipėdoje: Vilniaus GV ar Klaipėdos SKT?

2013-12-06
hockey.lt informacija
 Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos U-12 divizione šeštadienį įvyks rungtynės, kurių laukia kone visa vaikų ledo rituliu besidominti Lietuva.
 
Dvi jau senokai tarpusavyje konkuruojančios mokyklos surems lazdas Klaipėdoje.
 
Čia susitiks Klaipėdos SKT ir Vilniaus GV ekipos, kurios pastaruoju metu išsiveržė į šalies ledo ritulio lyderius.
 
Neabejotinai tituluotesnė yra Vilniaus komanda, tačiau Klaipėdos klubas lipa ant kulnų ne tik pagal vaikų skaičių mokykloje, bet ir bando vytis laimėtų divizionų skaičiumi. Tiesa, kol kas SKT jaunimas savo sąskaitoje turi tik U-10 nugalėtojų titulą, tačiau turi ir tikslą tą padaryti šiame sezone U-12 divizione.
 
Ne pėsti ir vilniečiai, kurie pastaruoju metu diktuoja madas veik visuose divizionuose, o dabar ir jaunimo rinktinėse.
 
U-12 divizione jau dabar galime prognozuoti superinę kovą dėl medalių. Jei jau dabar galime drąsiai teigti, jog medalius dalinsis Kaliningrado FNK, Vilniaus GV ir Klaipėdos SKT, tai kas kokios spalvos kabins namie į kolekciją numanyti labai sunku.
 
Šio sezono rezultatai tai paliudija: FNK tik po septynių baudinių serijos 4:3 įveikė GV, tačiau tokiu pat rezultatu nugalėjo SKT. Šiose rungtynėse klaipėdiečiams šypsojosi ir sėkmė – du įvarčiai į uostamiesčio ekipos vartus buvo įmušti pažeidžiant taisykles.
 
Tad, kas laimės šeštadienį?
 
Favoritas. Turnyrinė lentelė ir tarpusavio rungtynių rezultatai sako, jog favoritais turi būti aikštelės šeimininkai. Jie dar neprarado nė taško ir yra potencialūs diviziono lyderiai. Ar taip liks ir po šių rungtynių – atsakymai Klaipėdos „Akropolyje“ šeštadienį 14.45 val.
 
Sudėtys. Aštuoni 2002 metų gimimo klaipėdiečiai prieš du tokio paties amžiaus kolegas. Ir šioje grafoje pranašesni aikštelės šeimininkai - amžius ne mažas pranašumas.
 
Klubai. Šiuo aspektu pranašumas Vilniaus komandos pusėje. GV šiek tiek gausesni, labiau patyrę ir turi didesnį trenerių štabą. Tačiau ar tai padės ant ledo?