Titulinis » Naujienos » Sergejus Krumkačius: „Būsime pirmi, bet taurės niekas nepadovanos“

Sergejus Krumkačius: „Būsime pirmi, bet taurės niekas nepadovanos“

2013-03-20
hockey.lt informacija
Prieš savaitgalį įvyksiančias Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) finalinio ketverto varžybas, hockey.lt portalas kalbina Lietuvos ledo ritulio atvirojo čempionato „Akropolio“ taurei finalinio ketverto komandų trenerius ir prašo jų įvertinti besibaigiantį sezoną, artėjančias varžybas ir pasidalinti nuomone apie varžovus.
 
Elektrėnų „Energijos“ vyriausiasis treneris Sergejus Krumkačius įsitikinęs, jog jo komandai kelio link „Akropolio“ taurės neužtvers niekas, tačiau lengvų rungtynių strategas nesitiki.
 
  • Treneri, kaip įvertintumėte besibaigiantį „Energijos“ sezoną?
  • Sezonas buvo dvejopas. Trūko varžybų lyginant su praėjusiu sezonu, kai žaidėme Latvijos atvirajame čempionate, nes daugiau rungtyniaudamas tobulėji ir tampi stipresniu. Sezono metu buvo traumų, ligų. Iš kitos pusės, reguliarųjį čempionatą baigėme pirmi, be pralaimėjimų, tad jis buvo geras. Varžybų prasme ir Lietuvos čempionate turėjome rungtynių, kur viskas sprendėsi tik paskutinėmis minutėmis, tad teko paplušėti dėl pergalių. Visoms rungtynėms ruoštis teko rimtai, nepaisant to, jog mūsų lygis šiek tiek aukštesnis nei varžovų. Kitų ekipų lygis buvo vienodas ir joms varžytis tarpusavyje buvo gerokai įdomiau.
  • Koks didžiausias šio sezono atradimas?
  • Man akimis žiūrint, man atradimu tapo tai, jog komanda išmoko žaisti turint kiekybinę pervarą, ar žaidžiant vienu žaidėju mažiau. Dar prieš metus šlifavome šiuos taktinius elementus ir man džiugu, jog šiame sezone buvo matyti vaisiai, kai tokiose situacijose žaidėme brandžiai.
  • Kurie varžovai jums gali būti pavojingiausi?
  • Visos komandos įdomios ir tikrai nežinosi, kas kada gali iššauti. Man įdomiausia Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) komanda. Tačiau kitos komandos nėra silpnos ir teks rimtai paprakaituot finalo ketverte – nežinai, kas gali tave nustebinti. Juk pusfinalyje bus tik vienos rungtynės.
  • Kaip prognozuotumėte finalų baigtį?
  • Finale mes tikrai būsim. Pusfinalyje su Vilniaus VNA žaisim pilna jėga, o finale mes turėtume žaisti prie Rusijos komandą. Kas čempionate iškovos bronzą, sunku pasakyti, nes Kėdainių ir Vilniaus ekipose yra nuostolių.