Titulinis » Naujienos » Savų žiūrovų palaikymas - raktas į ledo ritulio rinktinės pergales

Savų žiūrovų palaikymas - raktas į ledo ritulio rinktinės pergales

2024-04-01
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinei proga svarbiausias metų kovas žaisti namuose pasitaiko neretai. Per pastarąjį dešimtmetį, planetos pirmenybės gimtinėje vyko tik du kartus: 2014 metais Vilniuje ir 2018 metais Kaune. Šie turnyrai buvo itin sėkmingi tiek ir šalies ledo ritulio rinktinės rezultatų prasme, tiek ir dėl gausiai susirinkusių žiūrovų, dėl to rinktinės žaidėjai dabar su nekantrumu laukia galimybės vėl pasirodyti ant sostinės ledo.
 
Prieš dešimtmetį Vilniuje Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei po ilgų bandymų pagaliau pavyko nuskinti I diviziono, B grupės bronzos medalius. Tuo tarpu po keturių metų Kaune, tuomet rinktinė bronzą jau iškeitė į auksą bei bilietą į aukštesnį lygmenį.
 
Abejose turnyruose Lietuvos rinktinėje puikiai rungtyniavo dabartinis jos kapitonas Nerijus Ališauskas. Jo teigimu žaidėjai itin stipriai jaučia tribūnose esančių žiūrovų palaikymą.
 
„Tiek Vilniuje, tiek ir Kaune buvo daug sirgalių ir mes jautėme jų palaikymą. Manau, kad namų čempionatas yra tikra ledo ritulio šventė“, - kalbėjo Slovakijoje rungtyniaujantis gynėjas.
 
Tai, kad rinktinė jaučia sirgalių palaikymą ir jiems atsidėkoja geru žaidimu kalba ir statistika. Įprastai namuose Lietuvos rinktinė muša kur kas daugiau įvarčių nei žaisdami išvykoje – po daugiau nei 20 per turnyrą (daugiau nei 4 per vienerias rungtynes). Tuo tarpu Kaune jie pelnė net 26 įvarčius, o tai buvo rezultatyviausias jų pasirodymas tokio rango turnyre.
 
Vieną iš tų 26 įvarčių tuomet Kaune pelnė ir N. Ališauskas. Iki tol visą sezoną įvarčių nepelnęs gynėjas iššovė tuomet, kai rinktinei to reikėjo labiausiai: lemiamose rungtynėse su Estija, padėdamas komandai susitvarkyti su nervais išlyginant rezultatą.
 

Prisimindamas šį įvartį 32-ejų metų ledo ritulininkas neslepia, jog tuo metu užklumpa labai daug emocijų, kurias norima pasidalinti su visais tribūnose.
 
„Visą sezoną taupiau tą įvartį ir jis mums buvo labai svarbus. Emocijų buvo labai daug, bet tuomet reikėjo akimirksniu nusiraminti ir susikaupti sekančiam keitimui ant ledo. Pasidžiaugti jau galėjome po finalinės sirenos, kai visas darbas jau buvo atliktas.“
 
Gausaus sirgalių palaikymo rinktinė tikisi ir balandžio pabaigoje startuosiančiame turnyre Vilniuje. Rinktinės kapitonas pažada, jog ledo ritulininkai atiduos visas jėgas, kad nenuviltų tribūnose susirinkusių žiūrovų.
 
„Mes norime, kad prisijungtų kuo daugiau žmonių ir sporto šakos populiarumas dar padidėtų. Mes atiduosime visas jėgas, kad nenuviltumėme savo žiūrovų!“
 
Balandžio 27 – gegužės 3 dienomis Vilnių sudrebins „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovos. Įsigyti bilietus į „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiantį renginį galite bilietai.lt portale.
 
„2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyras bendrai finansuojamas Nacionalinės sporto agentūros prie LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.