Titulinis » Naujienos » Savaitgalį startuoja I-o diviziono "play-off`ai"

Savaitgalį startuoja I-o diviziono "play-off`ai"

2013-04-11
NLRL informacija
Ledo ritulio pasaulyje pastaruoju metu visus įvykius užgožia pasaulio čempionatai ir Lietuvos rinktinių dalyvavimas jose.
 
Tačiau ne mažiau aistrų, bent jau ant ledo, turėtų sukelti NLRL I-o diviziono atkrintamosios varžybos, kurios šiais metais rengiamos pirmą kartą.
 
Lygos vadovybė rado būdą kaip į atkrintamąsias varžybas sukviesti skirtingų konferencijų komandas ir tai ženkliai padidino susidomėjimą varžybomis ir divizionu.
 
Tad jau šį savaitgalį startuoja diviziono atkrintamosios varžybos, kurios išaiškins keturias komandas, kurios kovos diviziono finalo ketverte.
 
Pirmieji į kovą stos Rokiškio „Rokiškio“ ir Šiaulių „Ledo linijos“ žaidėjai. Balandžio 13 dieną, 15.00 val. Vilniaus pramogų arenoje. Rokiškio patirtis prieš Šiaulių meistriškumą, kurią įkūnija legionieriai iš Latvijos. Šiauliečiams šioje dvikovoje turėtų būti sudėtingiau, mat Saulės miesto klubas žaidžia mažesnėje nei Vilniaus arenoje.
 
Sekmadienį, 13.30 val., uostamiesčio „Akropolio“ ledo arenoje Klaipėdos „Baltija“ priims Vilniaus „Ober-Haus“. Neturėtų apsigauti tie, kurie dvikovą imasi vertinti pagal praėjusių metų finalų rezultatus, kai „Baltija“ gana nesunkiai 10:4 įveikė vilniečius. Šiame sezone vilniečiai išsaugojo branduolį, o „Baltija“ neteko poros svarbių žaidėjų. Tad kova žada būti intriguojanti.
 
Tą pačią dieną Elektrėnuose, 15.00 val. vietos „Lokiai-Poseidonas“ priims Juodupės „Juodupę“. Elektrėnų klubui jau dabar daugelis kabina aukso padovanojimus, tačiau legionierių iš Latvijos turinti Juodupės komanda – ambicingas kolektyvas. O ir nugalėtoją lems tik vienerios rungtynės. Tačiau galingus tris penketus turinčiam Elektrėnų ansambliui namų aikštelėje pasipriešinti bus sudėtinga. Beje, tai vienintelė pora, kurios komandos tarpusavyje žaidė reguliariajame sezone ir prognozuoti dvikovą galima būtų pagal jo rezultatus: 8:3 Elektrėnuose ir 5:4 Juodupėje. Tad juodupiečiai yra vienas iš dviejų klubų, kuris gali pasigirti pergale prieš „Lokius-Poseidoną“.
 
Viena iš įdomiausių kovų, bent jau pagal ažiotažą, laukiama Kaune. Kauno "Akropolyje" sausio 21 dieną, 13.15 val. Kauno „Bizonai-1“ priims Kaliningrado „Delovaja Rus-2“ (Rusija) ekipą. Ši dvikova įdomi tuo, jog pirmąją vietą Centre užėmusi komanda išmėgins jėgas su trečiąja Vakarų konferencijos komanda. Aštuntąją vietą atkrintamosiose užėmę rusai neslepia ambicijų keliauti toliau.