Titulinis » Naujienos » Savaitgalį lietuviai užsienyje buvo itin rezultatyvūs

Savaitgalį lietuviai užsienyje buvo itin rezultatyvūs

2023-10-23
hockey.lt informacija
Sėkmingai praėjęs savaitgalis susiklostė užsienio lygose rungtyniaujantiems Lietuvos rinktinės nariams.
 
Švedijos aukščiausioje lygoje be pergalės liko Mantas Armalis. Nors lietuvis atrėmė 19 iš 21 į jo vartus skriejusių metimų, „Leksands“ 1:2 nusileido „Vaxjo Lakers“ atstovams.
 
Po 12 turų tarp 14 SHL komandų „Leksands“ žengia 12. M. Armalis šį sezoną per 6 pasirodymus atrėmė 86,71% į jo vartus skriejusių metimų.
 
Sėkmingai savaitgalis Slovakijos čempionate susiklostė Nerijui Ališauskui. Jo atstovaujama „Spišska Nova Ves“ džiaugėsi dvejomis pergalėmis: 3:2 prieš „HK Poprad“ ir 6:1 prieš „HC Mokron“.
 
Pirmose rungtynėse N. Ališauskas pelnė įvartį, o antrose – nepasižymėjo. Šiame sezone jis per 12 sužaistų dvikovų pasižymėjo vieną kartą ir dar dukart asistavo komandos draugams. Jo komanda lygoje žengia pirma.
 
Geriausią sezono pasirodymą Norvegijos aukščiausioje lygoje surengė Paulius Gintautas. Dviejų savaičių laikotarpiui iš „Sparta“ į „Comet“ išnuomotas lietuvis netruko įrodyti savo vertės puikiai pažįstamoje aplinkoje.
 
Rungtynėse su „Ringerike“ P. Gintautas pelnė po įvartį tiek ir daugumoje, tiek ir mažumoje, pridėjo dar vieną rezultatyvų perdavimą ir padėjo „Comet“ nutraukti aštuonių iš eilės pralaimėjimų seriją 5:3 nugalint „Ringerike“. Pergalė leido jiems taip pat pakilti iš paskutinės turnyrinės lentelės pozicijos.
 
Vos per tris rungtynes „Comet“ gretose P. Gintautas pelnė 3 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Dar vieną rezultatyvų perdavimą jis šį sezoną atliko atstovaudamas „Sparta“ komandai.
 
Lenkijos aukščiausioje lygoje sėkmingą atkarpą tęsia Markas Kaleinikovas. „Unia“ klubo puolėjas pelnė įvartį, bet jo ekipa po pratęsimo 1:2 nusileido „GKS Tychy“ ekipai.
 
Šiame sezone puolėjas iš Lietuvos per 8 sužaistus susitikimus jau pelnė 4 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. „Unia“ lygoje žengia antra.
 
Suomijos antroje lygoje „Hokki“ 2:1 po pratęsimo įveikė „K-Vantaa“, bet kitą dieną 1:5 krito prieš „K-Espoo“. Tik antrose rungtynėse žaidęs Faustas Nausėda atrėmė 19 iš 23 atliktų varžovų metimų.
 
Per septynias šio sezono sužaistas rungtynes F. Nausėda atrėmė 89,85% metimų ir pagal šį rodiklį „Mestis“ žengia 11. Jo komanda rikiuojasi dešimta.
 
Norvegijos antroje lygoje ir toliau be pergalių lieka „Hasle-Loren“ su Laurynu Lubiu. Lietuvis atrėmė 38 iš 40 oponentų atliktų metimų ir buvo išrinktas geriausiu savo komandos žaidėju, bet jo komanda 0:2 nusileido „Furuset“ komandai.
 
„Hasle-Loren“ lygoje žengia paskutinė. Lygoje pirmauja „Narvik“, kuriai šį savaitgalį nepadėjo Ugnius Čižas ir „Gruner“, prie kurios praėjusią savaitę prisijungė, bet vis dar nedebiutavo Dominykas Bogdziulis.
 
Vokietijos trečioje lygoje į aikštę sėkmingai sugrįžo Martynas Grinius. Lietuvis 11:3 laimėtose rungtynėse su „Herforder“ pelnė įvartį ir atliko du rezultatyvius perdavimus, o prie pergalės 4:2 prieš „Fuchse“ prisidėjo įvarčiu. Beje, pastarosiose rungtynėse antrajame kėlinyje už muštynes su varžovu jam dvikova baigėsi anksčiau laiko.
 
Toje pačioje lygoje žaidžiantis Arnoldas Bosas per dvi rungtynes atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Jo atstovaujama „Black Dragons“ 3:1 nugalėjo „Hammer“ bet po pratęsimo 3:4 nusileido „ESC Wohnbau Moskitos“.
 
„Black Dragons“ savo divizione žengia pirma, o M. Griniaus atstovaujama „Saale Bulls“ užima šeštąją poziciją.
 
Ketvirtoje Vokietijos lygoje sezoną įspūdinga pergale pradėjo „Weserstars“. Avgustinas Silinas gavo 2 baudos minutes, o jo komanda net 14:0 sutriuškino „Lions“.
 
Toje pačioje lygoje žaidžianti Domanto Čypo ir Ruslano Černycho „Adendorfer“ savo oficialų sezoną pradės lapkričio pradžioje.
 
Kitame divizione žaidžianti „RiverKings“ su Edgaru Protčenko 5:1 sutriuškino „Isar Rats“, bet vėliau 4:5 po pratęsimo nusileido „E.H.C. Klostersee“. Gynėjas iš Lietuvos pirmose rungtynėse atliko du rezultatyvius perdavimus, o antroje akistatoje sykį asistavo komandos draugui.
 
„Riverkings“ savo divizione užima septintąją poziciją.
 
Švedijos ketvirtoje lygoje Elvinas Karla liko ant suolo, o „Kovlands“ 10:4 nepasigailėjo „Kramfors“ ekipos.
 
Penktajame Švedijos divizione „Lindefallets“ su dviem lietuviais 7:1 sutriuškino „Hedesunda“. Arkadijus Grigaravičius-Reyzinas atrėmė 23 iš 24 metimų, o Jokūbas Minelga nepasižymėjo.