Titulinis » Naujienos » Šarūnas Kuliešius: ledo ritulio rinktinė turi gerą ateitį

Šarūnas Kuliešius: ledo ritulio rinktinė turi gerą ateitį

2016-11-09
hockey.lt informacija
 Estijoje įvykusiame pirmajame Baltijos šalių ledo ritulio rinktinių iššūkio taurės turnyre startavo atjauninta Lietuvos rinktinė.
 
Organizatoriai planavo, jog turnyre dalyvaus keturios komandos, tačiau paskutiniu momentu į turnyrą atvykti atsisakė Suomijos klubas.
 
Lietuvos rinktinė turnyre 2:7 pralaimėjo Latvijos klubų rinktinei ir 2:3 – Estijos rinktinei.
 
Apie turnyro naudą ir Lietuvos rinktinę portalui hockey.lt papasakojo vyriausiojo trenerio vokiečio Berndo Haakės asistentas Šarūnas Kuliešius.
 
  • Jūsų akimis, koks buvo turnyras, ar jis pavyko?
  • Geras turnyras ir labai įdomus žaidybine prasme. Gal šis turnyras aktualesnis mums ir estams, tačiau šnekant privačiai su Latvijos treneriais teko išgirsti minčių, kad ir jie nori daugiau „judesio“. Latvijoje yra Rygos „Dinamo“ ir viskas. Šalies čempionatas verda savo sultyse ir daugiau jokių varžybų neturi. Aišku, latviai akivaizdžiai stipresni, tačiau ir su jais kovėmės du kėlinius, gal tik trečiajame „praskydom“. Tačiau daugelio mūsų žaidėjų nebuvo.
 
  • Kokios užduotys buvo keliamos komandai?
  • Komandoje žaidė 7 žaidėjai iš U-20 rinktinės, komandos amžiaus vidurkis buvo apie 22 metus, o jei atmetus komandos kapitoną Mindaugą Kierą, tai vidurkis būtų apie 20 metų. Žinoma, rezultato norisi, tačiau pagrindinė užduotis – varžybinė praktika. Sezono metu jaunimas retai kada susirenka kartu, prieš savo amžiaus čempionatus ruošiasi taip pat pagal galimybes, o tokie turnyrai naudingi žaidėjams, kurie pamato, kokie yra greičiai ir koks ledo ritulys žaidžiamas aukštame lygyje. Aišku, pritrūko patirties, bet ir esant tokiems rezultatams pasirodymą galima vertinu gerai.
 
  • Kaip vertintumėt atskirų žaidėjų pasirodymą?
  • Pagal pavardes nesinorėtų daryti įžvalgas. Turnyre sprendėm kitas užduotis, ne vien pergalės buvo svarbu. Beje, ir pats pamačiau nemažai žaidėjų, kurių rimtose kovose dar neteko matyti. Vyrai paliko gerą įspūdį. O jiems lengva nebuvo. Smagu, jog rūbinėje jautėsi komandinė dvasia ir noras kovot. Jei vyrukai ir toliau rimtai žiūrės į sportą, tai 5-6 metų bus neblogų rezultatų ir bus rinktinės branduolys.
 
  • Kokia nauda Jums kaip treneriui?
  • Visada smagu kaip šalia patyrusių specialistų iš užsienio galima pasisemti patirties. Teko išgirsti daug įdomių dalykų ir naujovių, į kurias užsienio treneriai žiūri kitaip nei mes. Pabendravom su treneriais, išvydau kitokių įvairių situacijų vertinimų. Man, kaip treneriui tokios varžybos itin naudingos.