Titulinis » Naujienos » Saldus „Energijos“ revanšas (GALERIJA)

Saldus „Energijos“ revanšas (GALERIJA)

2015-09-22
sportas.lt informacija
 Saldų revanšą Baltarusijos Aukščiausioje ledo ritulio lygoje pasiekė pajėgiausia Lietuvos komanda Elektrėnų „Energija“, kuri pirmadienį savų žiūrovų akivaizdoje po labai atkaklios kovos 5:4 (1:1, 2:3, 2:0) nugalėjo Novopolocko „Chimik-SKA-2“.
 
Pirmajame kėlinyje „Energijai“ pavyko pasinaudoti kiekybine persvara, kai po Dovydo Kulevičiaus ir Mauro Baltrukonio perdavimų pasižymėjo Aivaras Bendžius (4:32 min.). Visgi, dar pirmajame kėlinyje D.Kulevičius ir A.Bendžius atsisėdo ant nubaustųjų suolelio ir „Energija“ liko žaisti trise prieš penkis. Solidžią kiekybinę persvarą turėję svečiai po Vladislavo Masimenkos (14:22) įvarčio išlygino rezultatą.
 
Antrojo kėlinio pradžia „Energijai“ nieko blogo nežadėjo. Petras Nausėda smūgiavo į vartus, o  Aimas Fiščevas smūgį pakartojo (22:55) ir vėl išvedė elektrėniškius į priekį. Deja, vėliau prasidėjo šeimininkų problemos gynyboje. Kiekybine persvara pasinaudojo ir rezultatą išlygino Pavelas Šagibalovas (29:01), o netrukus dar du įvarčius svečiams pelnė Vladislavas Grišinas (31:15) bei Aleksandras Veliuga (32:18). „Energijai“ kėlinio pabaigoje pavyko sušvelninti savo atsilikimą, kai po A.Fiščevo ir Ugniaus Čižo perdavimų įvartį pelnė Danielius Nomanovas (37:41).
 
Paskutiniame mačo trečdalyje „Energija“ demonstravo kovingumą ir ne tik panaikino varžovų turėtą persvarą, bet ir patys susigrąžino antrajame kėlinyje prarastą pranašumą. Pirmąjį sezono įvartį įmušė Deividas Kazlauskas (46:44), kuriam perdavimus atliko Artūras Visockas ir A.Fiščevas, o visai netrukus dubliu pasižymėjo A.Bendžius (47:30), sulaukęs D.Kulevičiaus ir M.Baltrukonio perdavimų.
 
Svečiai tik pačioje rungtynių pabaigoje pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet išsigelbėti nepajėgė. „Energijos“ vartus tradiciškai visas rungtynes gynė Donatas Žukovas. „Energija“ (7 tšk.) turnyrinėje lentelėje pakilo į 5-ą vietą, o „Chimik-SKA-2“ (2 tšk.) tarp 10 komandų rikiuojasi 8-oje pozicijoje. Pirmajame šių komandų mače Elektrėnuose sekmadienį „Energija“ patyrė nesėkmę po baudinių serijos rezultatu 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 0:1). Artimiausias dvejas rungtynes elektrėniškiai žais rugsėjo 27-28 dienomis svečiuose su Žlobino „Metallurg-2“ (9 tšk.) ekipa, užimančia 2-ą vietą.