Titulinis » Naujienos » Saldus „Energijos“ revanšas Baltarusijos lygoje

Saldus „Energijos“ revanšas Baltarusijos lygoje

2013-10-17
LRK "Energija" informacija
 Dvyliktose Baltarusijos aukščiausios lygos rungtynėse namų arenoje pergalę pasiekė daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ rezultatu 3:1 (2:0, 1:1, 0:0), įveikusi „Riaubiči-96“ komandą, sudarytą iš Baltarusijos jaunių rinktinės žaidėjų.
 
Elektrėniškiai išsiveržė į priekį po puikaus veterano Tomo Vyšniausko įvarčio į tolimąjį viršutinį vartų kampą nuo mėlynos linijos (11:56 min.), o perdavimus atliko Aivaras Bendžius ir Rolandas Aliukonis. Nepraėjus nė 20 sekundžių nuo pirmojo įvarčio, varžovų vartininką nuginklavo taip pat gynėjas Justinas Vėželis (perdavimas Aurimo Gaidausko).
 
Antrajame kėlinyje „Energijos“ pranašumą dar labiau padidino A.Bendžius (20:50), pasižymėjęs po Luko Vėželio ir J.Vėželio perdavimų. Svečiai per likusį laiką atsakė vienų tiksliu įvarčiu – pasižymėjo Dmitrijus Buinickis (27:16), bet tai buvo viskas, ką „Riaubiči-96” ledo ritulininkai sukūrė šiame susitikime.
 
„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė jaunasis Donatas Žukovas.
 
Apie rungtynes gynėjas Tomas Vyšniauskas:
  • „Laimėjome, nes nedarėme „nesąmonių“ aikštėje. Visos komandos Baltarusijoje pajėgios laimėti, todėl tik atsakingai žaisdami galime pasiekti rezultato“
Ar įtakos pergalei turėjo nacionalinės rinktinės trenerio Bernd Haakės būvimas su komanda?
  • „Juk ne pirmą pergalę pasiekėme, bet Berndas yra tikras motyvavimo pavyzdys, todėl jo buvimas su komanda visada atneša tik naudą“.
  •  
Elektrėnų „Energija“ (24 tšk.) turnyrinėje lentelėje tarp 13 komandų po dvylikos sužaistų rungtynių pakilo į 7-ą vietą, o „Riaubiči-96“ po šešiolikos susitikimų (25 tšk.) žengia 3-ioje pozicijoje.
 
Artimiausias rungtynes – spalio 19-20 dienomis „Energija“ išvykoje žais su Novopolocko „Chimik-SKA-2“ (24 tšk.) ledo ritulininkais, užimančiais 6-ą vietą. Artimiausios rungtynės namuose spalio 24 – 25 dienomis su Bresto „Brest-2” komanda.