Titulinis » Naujienos » Rusai didina intrigą aukščiausiame divizione

Rusai didina intrigą aukščiausiame divizione

2013-02-09
NLRL informacija
Nacionalinės ledo ritulio lygos aukščiausio diviziono rungtynėse Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) ekipa Vilniuje 9:3 (2:1, 2:0, 5:2) įveikė Vilniaus VNA komandą ir pakilo į antrąją diviziono vietą.
 
Rusijos komanda nė karto neleido pirmauti lietuviams, kurie turėjo šansų pakreipti rungtynių eigą sau naudinga linkme. Pirmajame kėlinyje į Jurijaus Aleksejevo (02:25) ir Aleksejaus Gorlovo (06:12) taiklius smūgius VNA atsakė Danieliaus Nomanovo įvarčiu (07:11).
 
Antrajame kėlinyje lemiami rungtynių momentai sukosi apie vilnietį Ilja Četvertaką. Ledo ritulininkas turėjo idealų šansą lyginti rezultatą  (29:19) baudiniu, tačiau buvo netaiklus. Po minutės rusai padidino skirtumą iki 3:1, kai kiekybinę persvarą išnaudojo J.Aleksejevas. Netrukus I.Četvertakas užsidirbo pašalinimą iš aikštės, o „Delovaja Rus“ tuo pasinaudojo, kai Pavelas Fominychas padidino skirtumą iki 4:1.
 
Vilniečiams blykstelėjo viltis po dar vieno D.Nomanovo įvarčio (47:40), tačiau rusų atsakymas buvo iškalbingas – trys įvarčiai per tris minutes ir klausimų apie nugalėtoją nebeliko.
 
Kaliningrado komanda po pergalės pakilo į antrąją turnyrinės lentelės vietą taip dar labiau paaštrindama kovą dėl antrosios pozicijos divizione. Tiesa, visos keturios komandos medalius išsidalins finaliniame ketverte kovo 23-24 dieną, tačiau niekas nenori reguliariajame sezone likti ketvirtas ir pusfinalyje varžytis su Elektrėnų „Energija“.
 
VNA – „Delovaja Rus“ 3:9 (1:2, 0:2, 2:5).
VNA: D.Nomanovas 2, D.Četvertakas 1 įvartis.
„Delovaja Rus“: J.Aleksejevas, D.Prokopenka po 2, A.Gorlovas, P.Fominychas, N.Ušakovas, A.Zubenka, K.Aleksejevas po 1 įvartį.