Titulinis » Naujienos » Rinktinės kandidatų pavyzdinis darbas sužavėjo trenerius: darbą tęsia visi žaidėjai (VIDEO)

Rinktinės kandidatų pavyzdinis darbas sužavėjo trenerius: darbą tęsia visi žaidėjai (VIDEO)

2021-04-11
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pradėjo pasiruošimą šį mėnesį Lenkijoje įvyksiančiam „Trijų jūrų taurės“ turnyrui. Prieš išvykdami į Katovicų mieste laukiantį tarptautinį turnyrą Lietuvos rinktinės kandidatai savaitę laiko dirbs Vilniuje ruošdamiesi būsimoms kovoms.
 
Šeštadienį treniruočių stovyklą pradėjusi Arūno Aleinikovo vadovaujama rinktinė šiandien išbandė savo jėgas tarpusavio akistatoje. Po jos vyriausias rinktinės treneris pasidžiaugė savo auklėtinių atsidavimu ir padėkojo žaidėjams už nurodymų vykdymą.
 
„Pirmas įspūdis tikrai neblogas, nes visi kovojo ir stengėsi laikytis trenerių sudaryto žaidybinio plano. Tikrai dėl atsidavimo priekaištų niekam nėra, todėl mums treneriams bus dar didesnis galvos skausmas kaip išsirinkti žaidėjus ir sulipdyti galutinę sudėtį turnyrui“, - po treniruotės kalbėjo A. Aleinikovas.
 
Trenerio teigimu, nemažai žaidėjų į stovyklą atvyko po nemažos pertraukos be ledo ritulio, o tai atsiliepia jų fizinei kondicijai. Visgi, tikimasi, jog per šią savaitę bus galima tai pagerinti ir paruošti žaidėjus balandžio 18-24 dienomis laukiančiam turnyrui.
 
„Didžiausia problema yra tai, kad šiuo metu mūsų komandoje yra nemažai žaidėjų, kurie yra nečiuožę 2-3 savaites. Tai tikrai neigiamai atsilieps jų fiziniam pasirengimui. Visgi, iki turnyro bandysime juos lengvai patempti ir per šią stovyklą kažką sulipdyti.“
 
 
Ilgamečiam rinktinės asistentui A. Aleinikovui tai pirmasis išbandymas vyriausiojo trenerio poste. Baltarusijoje dirbantis 42-ejų metų specialistas pripažįsta, jog buvo itin malonu po daugiau nei metų pertraukos vėl sugrįžti į rinktinę, o naujoms pareigoms jis jaučiasi pasiruošęs.
 
„Naujose pareigose jaučiuosi tikrai neblogai, nes to norėjau jau kelis paskutinius metus. Būdamas trenerio asistentu lygiai taip pat stebėdavau viską iš šono ir su kitais treneriais aptarinėdavome momentus. Dabar tik reikės pasižiūrėti kaip man pačiam seksis vadovauti komandai.
 
Rinktinės, žinoma, pasiilgau. Tiek ir žaisdamas, tiek ir treniruodamas visada laukdavau rinktinės ir susitikimo su visais – tų žmonių tikrai pasiilgsti. Klubinis darbas yra daugiau monotoninis, tad to galvos pravėdinimo ir galimybės pabendrauti su kitais žmonėmis, pamatyti viską kitomis akimis, tikrai trūko. Esu labai laimingas, kad mums buvo sudarytos sąlygos nuvažiuoti į šį turnyrą.“
 
Pavyzdinis rinktinės kandidatų darbas treniruotėse rinktinės trenerių štabą privertė keisti planus: nors buvo planuota po sekmadienio sutrumpinti stovykloje esančių žaidėjų sąrašą, šiandien buvo priimtas sprendimas tęsti darbus su visais atvykusiais ledo ritulininkais. Rinktinės stovyklą pirmieji žaidėjai turėtų palikti kitą savaitę, o galutinę sudėtį A. Aleinikovas ir jo asistentai paskelbs penktadienį.
 
„Po šiandienos tariau ačiū visai komandai už jų žaidimą ir atsidavimą. Nusprendėme šiandien neatsisakyti nė vieno žaidėjo paslaugų: dar keletą dienų dirbsime visi kartu ir tada bandysime priimti sprendimus. Galutinę sudėtį paskelbsime penktadienį.“
 
Šį kartą treneriams teko rinkti ir naują kapitoną – šias pareigas užėmęs Nerijus Ališauskas vis dar kaunasi dėl Slovakijos čempionato medalių, tad rinktinę jis galės palaikyti tik nuotoliniu būdu. A. Aleinikovo teigimu, išsirinkti naują kapitoną nebuvo sunku ir sprendimas jau priimtas, tačiau jį žadama paskelbti prieš pat turnyrą.
 
„Išsirinkti kapitoną tikrai nebuvo sunku – buvo nemažai žaidėjų, kurie yra užėmę tas pareigas jaunimo ir jaunių rinktinės. Tad dėl kapitono ir asistentų jau apsisprendėme, bet tai atskleisime prieš pirmąsias rungtynes.“
 
„Trijų jūrų taurės“ turnyrą Lietuvos rinktinė pradės balandžio 18 dieną 17:45 val. laukiančiomis rungtynėmis su Kroatija. Vėliau lietuviai kovos su Lenkijos, Latvijos U-23 ir Estijos rinktinėmis.