Titulinis » Naujienos » Rezultatyvumo rekordą pagerinusi „Energija“ sutriuškino Baltarusijos lygos autsaiderius (VIDEO)

Rezultatyvumo rekordą pagerinusi „Energija“ sutriuškino Baltarusijos lygos autsaiderius (VIDEO)

2015-11-15
Sportas.lt informacija
Sekmadienį Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse Elektrėnų „Energija“ savo arenoje net 10:0 (3:0, 6:0, 1:0) sutriuškino autsaiderius – Vitebsko „HC Vitebsk-2“ – ledo ritulininkus ir sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes šioje lygoje.
 
Autsaideriai sėkmingai gynėsi tik pirmąsias 10 minučių. Vėliau per 28 sek. atkarpą „Energija“ įmušė 2 įvarčius. Po Luko Vėželio perdavimo pasižymėjo Mauras Baltrukonis (10:17 min.), o Povilas Verenis (10:45) tiksliai smūgiavo po Aimo Fiščevo perdavimo. Kėlinio pabaigoje po Aivaro Bendžiaus ir Dovydo Kulevičiaus perdavimų „Energijos“ persvarą dar labiau padidino Ugnius Čižas (19:09).
 
Vos prasidėjus antrajam kėliniui U.Čižas (21:08) po P.Verenio ir A.Fiščevo perdavimų pasižymėjo dubliu ir pradėjo svečių triuškinimą. U.Čižo šou tęsėsi ir toliau – antrojo kėlinio viduryje (32:31) puolėjas po A.Bendžiaus perdavimo pelnė trečiąjį savo įvartį. „Energijos“ įvarčių fiesta nesibaigė – Edvinas Boroška ir Rolandas Aliukonis rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie A.Fiščevo (34:24) įvarčio, o netrukus tiksliai smūgiavo ir A.Bendžius (36:15), sulaukęs D.Kulevičiaus bei U.Čižo perdavimų.
 
„HC Vitebsk-2“ atsilikimas ėmėsi darytis nepadorus. P.Verenis (37:39) po A.Fiščevo ir Artūro Visocko perdavimų pasinaudojo kiekybine persvara, o kiek vėliau nuostabias rungtynes žaidęs U.Čižas (38:39) įmušė net ketvirtąjį savo įvartį. Jam perdavimus atliko A.Bendžius ir Tomas Vyšniauskas. „Energijos“ įvarčių škvalas aprimo trečiajame kėlinyje. Jame pasižymėjo tik A.Bendžius (55:38) po D.Kulevičiaus perdavimo. „Energijos“ vartus be keitimų gynė Donatas Žukovas.
 
Pirmadienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą.
 
„Energija“ (29 tšk.) turnyrinėje lentelėje užima 4-ą vietą, o „HC Vitebsk-2“ (6 tšk.) rikiuojasi paskutinis – 10-as.