Titulinis » Naujienos » „Raketa“ – „Žalgiris“: pakeliui į rungtynes - avarija

„Raketa“ – „Žalgiris“: pakeliui į rungtynes - avarija

2015-02-17
LRK "Žalgiris" informacija
 Liko vos 16 dienų arba 8 rungtynės iki reguliariojo sezono pabaigos. Tada ir bus sudėti visi taškai ant „i“, o „Žalgiris“ žinos, iš kurios pozicijos startuos atkrintamosiose varžybose. Pirmasis iš likusių keturių varžovų – Rusijos Sarovo miesto „Raketos“ klubas.
 
Data: Vasario 17 dieną 12.00 valandą ir vasario 18 dieną 17.30 valandą.
 
Vieta: Sarovo ledo rūmai
 
Kelionė
Nepriklausomai nuo to, kaip „Žalgiriui“ pasibaigs abejos rungtynės, šios ekipos žaidėjai šią kelionę, visų pirma, atsimins kaip kelionę, kurioje viskas galėjo baigtis blogiau nei baigėsi.
 
Autobusas, kuriame važiavo žalgiriečiai, pateko į avariją. Trijų automobilių eismo įvykyje, sunkvežimio vairuotojas stuktelėjo į „Žalgirio“ autobusą. Pastarasis nuo smūgio tiesiog nuslydo į griovį.
 
Ačiū, Dievui, nukentėjusių nėra. Žalgiriečiai jau sulaukė kito autobuso ir rungtynes pradės tuo laiku, kaip ir numatyta tvarkaraštyje.
 
 Varžovas
 Dviem siaubingais pralaimėjimais „Zelenogrado“ ekipai sezoną pradėjęs Sarovo miesto klubas, trečiose rungtynėse pateikė nemalonią staigmeną bei Elektrėnuose po baudinių serijos nugalėjo „Žalgirį“. Maža to, po dar vienos dienos žalgiriečiai buvo sutriuškinti 5:1.
 
Nestabilumas visą šį sezoną yra, turbūt, didžiausia šio klubo bėda, o rezultatų skalė svyruoja nuo pralaimėjimo 0:8 iki pergalės 7:0. Paskutinės dvejos rungtynės su „Tveriči“ ekipa taip pat buvo visiškai skirtingos – pirmose dominavo būsimieji „Žalgirio“ varžovai; antrose – jie neturėjo jokių šansų.
 
Varžovai turi tris ryškius lyderius, kurie ir vilniečiams ir Elektrėnuose pridarė begalę problemų. Michailas Rumyninas per dvejas rungtynes su „Žalgiriu“ pelnė tris įvarčius bei realizavo lemiamą bulitą. Maksimas Kolokolovas „hat tricku“ pasižymėjo per antrąsias tarpusavio rungtynes, o  Denisas Ziminas atliko tris rezultatyvius perdavimus. Pastarasis šiame sezone įmušė 25 įvarčius ir atliko 24 rezultatyvius perdavimus, M.Kolokolovas pasižymėjo 24 kartus bei dar 25 kartus asistavo ritulį komandos draugams, M.Rumynino sąskaitoje – 22 įvarčiai ir 25 rezultatyvūs perdavimai.
 
 Faktas
 „Raketa“ yra vienintelė komanda Vakarų konferencijoje, kurios „Žalgiris“ šį sezoną dar nesugebėjo nugalėti. Visos kitos, nepriklausomai nuo jų užimamos vietos, bent kartą buvo priverstas pripažinti vilniečių pranašumą.
 
 
Klausimas
 Paskutinėse trejose rungtynėse Ilja Četvertakas įmušė po įvartį. Dabar jo sąskaitoje 13 įvarčių. Ar sugebės jis šią seriją pratęsti rungtynėse su „Raketa“?