Titulinis » Naujienos » R. Pasco ir N. Ališausko komentarai po draugiškų rungtynių (VIDEO)

R. Pasco ir N. Ališausko komentarai po draugiškų rungtynių (VIDEO)

2022-04-23
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė penktadienį Kaune sužaidė pirmąsias pasiruošimo pasaulio čempionatui rungtynes. Po 4:5 pasibaigusių rungtynių rinktinės vyriausias treneris Ronas Pasco ir komandos kapitonas Nerijus Ališauskas pasidalino savo mintimis apie rungtynes bei laukiantį pasaulio čempionatą.
 
Rinktinės vyriausias treneris R. Pasco po rungtynių išskyrė kontrolinių rungtynių svarbą ir pripažino, jog rungtynės su estais yra labai svarbios dėl to faktoriaus, jog šį savaitgalį lietuviai žais dvi dienas iš eilės, o tokių atvejų pasaulio čempionate bus net du.
 
 
-          Šiandien rinktinė sužaidė pirmąsias pasiruošimo pasaulio čempionatui rungtynes. Kaip jas įvertintumėte?
 
-          Šiuo metu rezultatas mums nėra pats svarbiausias dalykas – tai yra tik dar viena mūsų pasiruošimo pasaulio čempionatui dalis. Žinoma, norime laimėti kiekvienas rungtynes, bet šiandien abi komandos atidavė visas jėgas ir turėjo savų galimybių iškovoti pergalę.
 
-          Į ką komanda labiausiai norės atkreipti dėmesį prieš antrąsias rungtynes? Ar galima tikėtis žaidybinių pokyčių prieš antrąsias rungtynes, ar svarbiausia koncentracija yra į pasaulio čempionatą?
 
-          Po rungtynių žiūrėsime pakartojimą, ieškosime detalių, ties kuriomis mes norėsime dirbti ir tobulėti. Rytojaus rungtynes naudosime kaip dar vieną žingsnį, kaip į dar vieną galimybę tobulėti. Norime gerėti kiekvieną dieną ir rytojaus rungtynes mums tikrai tam padės.
 
-          Kiek svarbios šios dvi draugiškos rungtynės žiūrint į visą mūsų rinktinės pasiruošimą pasaulio čempionatui?
 
-          Šios rungtynės yra tikrai svarbi mūsų pasiruošimo čempionatui dalis. Komanda treniruojasi jau tris savaites, bet žaidėjai visada nori žaisti rungtynėse ir jos visada būna visų laukiamos. Taip pat labai svarbu, kad žaisime dvi dienas iš eilės. Tai bus identiška situacija tai, kurią mes turėsime pasaulio čempionate: iš viso net du kartus žaisime dvi rungtynes per dvi dienas. Dėl to tokios rungtynės yra puiki galimybė tam pasiruošti ir pagerinti mūsų kondiciją, nes treniruotėse neįmanoma pasiekti tokio intensyvumo fiziškai bei emociškai, koks jis būna rungtynėse. Dėl to šios dvi rungtynės savaitgalį yra labai svarbios.
 
-          Ar rytoj galime tikėtis daug pasikeitimų sudėtyje?
 
-          Sprendimus priimsime atsižvelgę į tai, kas bus pasiruošę žaisti. Turime atkreipti dėmesį į traumas ir priimti sprendimus dėl to, kas žengs ant ledo.
 
-          Jūsų akimis, kuo labiausiai ši Lietuvos rinktinė skirsis nuo tos, kurią matėme 2019 metais?
 
-          Sužaidus vos vienerias rungtynes, tai yra klausimas, į kurį atsakyti labai sunku. Manau, kad vienas iš svarbiausių pasikeitimų yra tai, kad mes norime į komandą integruoti kuo daugiau jaunimo ir mes svarbiose pozicijose matysime jaunesnius vyrukus. Tiesa, panaši situacija buvo ir 2019 metų čempionate, kur, jei gerai pamenu, turėjome penkis U-20 žaidėjus. Visada turime pasikeitimų sudėtyje ir, manau, kad tai bus gera galimybė naujiems žaidėjams įrodyti savo vertę ir įrodyti, kad jie yra šios rinktinės ateitis.
 
 
N. Ališauskas po rungtynių pabrėžė, jog dvikovos su estais yra derbis, kurio pralaimėti nenori nė viena rinktinė.
 
-          Nerijau, šiandien ant ledo matėme daug kovos, kokį įspūdį jums pačiam paliko šios rungtynės?
 
-          Buvome ilgai nežaidę, tad manau, kad emocijos paėmė viršų. Kaune ši arena yra maža, tad čia yra daug kovos. Rungtynės su estais yra derbis ir, manau, kad gavosi geros rungtynės. Mes norėjome laimėti, jie taip pat ir ant ledo vyko gera kova. Tikiuosi tik to, kad išvengėme traumų ir jų išvengsime rytoj.
 
-          Kokios formos šiuo metu esate asmeniškai?
 
-          Šiuo metu labiausiai man trūksta žaidybinės praktikos, nes ilgą laiką tiesiog dirbome treniruotėse ir nežaidėme rungtynių. Reikia susižaisti ir su komanda, tad šiuo metu visa tai yra atliekamas procesas. Per kiekvienas rungtynes įgausime daugiau praktikos ir viskas gerės.
 
-          Pastaraisiais metais Lietuvos rinktinė stipriai atjaunėjo, o jums pačiam buvo patikėtos kapitono pareigos. Kaip jūsų akimis atrodo jaunimo įsiliejimas į rinktinę ir kiek jūsų rolę komandoje pakeitė šios pareigos?
 
-          Mano nuomone, jaunimas į rinktinę įsiliejo gerai. Su jais jau esame pažįstami, jų branduolys išliko nuo praėjusių metų. Man pačiam tapus kapitonu atsirado daugiau pareigų, anksčiau buvo kitų žaidėjų, kurie daugiau kalbėdavo rūbinėje, o dabar tą dažniau tenka daryti man. Bet rūbinėje pas mus visada būna gera atmosfera, nes mes esame ne tik komandos draugai, bet ir esame draugai už rūbinės durų. Dėl to mums labai smagu būti kartu.
 
-          Praėjusį pasaulio čempionatą vieną pergalę iškovojusi rinktinė neišlaikė pozicijų pasaulio čempionato IA divizione. Ką reiktų pakeisti, kad šįkart tai nepasikartotų?
 
-          Norint išlikti mums reikės daugiau laimėti (juokiasi). Pirmas dvi rungtynes čempionate mūsų lauks favoritai, o kitos dvi rungtynės mūsų komandai bus lemiamos. Tikiuosi, jog pavyks su jais sukovoti bei pasiekti pergales, jog šį kartą divizione išliktumėme.