Titulinis » Naujienos » R. Maleckienė: šįkart rinktinė yra kur kas geriau pasiruošusi (VIDEO)

R. Maleckienė: šįkart rinktinė yra kur kas geriau pasiruošusi (VIDEO)

2022-04-01
hockey.lt informacija
 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė dėlioja paskutinius akcentus prieš išvyką į Bulgariją, kurioje mūsų šalies atstovės startuos IIIA diviziono pasaulio čempionate. Prieš sekmadienį laukiančią išvyką rinktinės dar laukia dvi kontrolinės akistatos su varžovėmis iš Latvijos.
 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinei tai bus antrasis bandymas pasaulio čempionatuose. Pirmą kartą, debiutinėse pirmenybėse 2019 metų gruodį, lietuvės su dviem pergalėmis užėmė penktąją poziciją. Šią vietą mūsų šalies atstovės tikrai pagerins, kadangi balandžio 4-9 dienomis Bulgarijoje jos varžysis tik su dviem varžovėmis – Bulgarija ir Belgija.
 
Lietuvos rinktinės kapitonė Ramunė Maleckienė, lygindama komandą tuomet ir prieš šį čempionatą, pabrėžė, jog šįkart merginos yra kur kas geriau pasiruošusios laukiančioms dvikovoms.
 
 
„Smagu, kad šį kartą merginos susirinko labiau pasitempusios. Jos geriau pasiruošusios ir fiziškai, ir techniškai. Vaizdas daug geresnis nei tada, kai mes pirmą kartą susirinkome į rinktinę. Merginos paragavo tos duonos ir suprato, kad reikia ruoštis ir, jog tai nėra tik paprastas rinktinės susirinkimas. Tik vieningai tobulėdamos galime pasiekti didesnės naudos ir pergalių“, - kalbėjo rinktinės kapitonė.
 
Į pasaulio čempionatus Lietuvos moterų rinktinė sugrįžta po dviejų metų priverstinės pertraukos. Dėl COVID-19 viruso, 2020 ir 2021 metų pasaulio čempionatai buvo atšaukti, o R. Maleckienė pripažįsta, jog tuo metu vyravo ne pačios geriausios nuotaikos.
 
„Per tuos metus nuotaikos buvo slogesnės. Per pirmąjį karantiną, kai buvo atšauktas čempionatas ir į jį neišvykome, buvo įvairiausių nuotaikų, nusivylimų. Vėliau merginos su tuo susitaikė bei išgyvenome ir antrąjį atšauktą čempionatą. Tačiau mes suradome kur žaisti, asociacija „Hockey Lietuva“ suorganizavo pirmąjį moterų 3x3 čempionatą, gavome žaidybinės patirties. Nemažai žaidėjų dalyvavo ir Latvijos čempionate, tad tikrai reikia turėti tik noro ir galimybių visada atsiras.“
 
38-erių metų puolėja šįkart bus viena vyriausių mūsų šalies rinktinės žaidėjų. Tiesa, šį kartą rinktinės senbuvės sulauks dar didesnės pagalbos iš vis gausėjančių rinktinės jaunimo gretų, o šių merginių prisijungimo „Amber“ atstovė itin laukė.
 
„Atvirai kalbant, mes tų merginų labai laukėme. Tikrai norėtųsi, jog moterų ledo ritulys kiltų į aukštesnį lygį, tad labai džiugu, jog į klubus atėjo daug mergaičių. Kai kurios mokyklos turi ir vien tik mergaičių komandas, tad manau, jog mes turėsime tikrai gerą pamainą ir moterų ledo ritulys žingsniuoja į priekį.“
 
Prieš pasaulio čempionatą mūsų rinktinės kapitonė atsargiai vertino mūsų galimybes, pažadėdama kiekvienose rungtynėse kautis tik dėl pergalės.
 
„Ritulys yra apvalus, tad tikėtis galima visko. Žinoma, visada galvojame ir tikimės tik pergalių, bet kaip viskas susiklostys pamatysime tik jo metu.“
 
Lietuvos moterų rinktinės prieš išvyką į pasaulio čempionatą dar laukia dvi draugiškos rungtynės su „L&L“ klubu iš Latvijos. Pirmąsias rungtynes Elektrėnų ledo rūmuose komandos žais penktadienį 20:15 val., o šeštadienį rungtynės startuos 13:45 val.
 
Pasaulio čempionatą Sofijos mieste Lietuvos rinktinė pradės jau balandžio 4 dieną, rungtynėmis su Belgija. Po dienos jų lauks turnyro šeimininkė Bulgarija, o vėliau, po poilsio dienos, su šiomis rinktinėmis mūsų merginos susitiks ir dar kartą.