Titulinis » Naujienos » R. Maleckienė: čempionatas tikrai pranoko mūsų lūkesčius (VIDEO)

R. Maleckienė: čempionatas tikrai pranoko mūsų lūkesčius (VIDEO)

2019-12-10
hockey.lt informacija, Operatorius: Tadas Marcinkevičius, žurnalistė: Emilija Petkūnaitė
 Lietuvos moterų rinktinė pralaimėjimu užbaigė pasaulio moterų ledo ritulio čempionatą.
 
Dvi pergales iškovojusios lietuvės pasibaigus visiems mačams sužinojo ne pačias linksmiausias naujienas – po paties nemaloniausio scenarijaus mūsų rinktinė liko penktoje pozicijoje galutinėje turnyro rikiuotėje. Visgi, gerų naujienų buvo ir pasibaigus pirmenybėms: Lietuvos rinktinės lyderės – Emilija Simonsen ir Klara Miuller buvo atitinkamai išrinktos geriausia turnyro vartininke, bei geriausia puolėja.
 
 
Pasibaigus čempionatui rinktinės kapitonė Ramunė Maleckienė teigė, jog šis čempionatas pranoko pirminius rinktinės lūkesčius.
 
„Šių metų čempionatas tikrai pranoko mūsų lūkesčius, kadangi mes esame komanda, kuri pirmą kartą Lietuvos istorijoje dalyvavo pasaulio moterų ledo ritulio čempionatuose. Todėl sakyčiau, kad mes tikrai gana galingai sužaidėme su visomis komandomis. Mums pritrūko fizinio pasirengimo, technikos, įgūdžių, o tai mes tikrai sieksime pagerinti kitam sezonui.
 
Noriu pasveikinti ir priešininkes: jos tikrai yra techniškesnės, turi didesnę patirtį dalyvaujant pasaulio čempionatuose“, - po mačo kalbėjo puolėja.
 
Kalbėdama apie kitus metus „HC Amber“ klube trenerės pareigas taip pat užimanti R. Maleckienė buvo įsitikinusi, jog kitąmet rinktinė atrodys dar geriau.
 
„Kitų metų perspektyvos, manau, kad yra didesnės: visos merginos tikrai pasitemps, o galbūt sulauksime ir užsienyje žaidžiančių merginų, kurios galėtų prisijungti. Bet kuriuo atveju, pirmas žingsnis padarytas, o toliau mes jau judėsime į priekį su dideliu noru ir jau didesniais lūkesčiais.“
 
Lietuvos rinktinės įvarčiai: