Titulinis » Naujienos » P.Verenio dublis atvedė „Energiją“ į pergalę Baltarusijos lygoje prieš rungtynių nebaigusius „Neman-2“ ledo ritulininkus

P.Verenio dublis atvedė „Energiją“ į pergalę Baltarusijos lygoje prieš rungtynių nebaigusius „Neman-2“ ledo ritulininkus

2015-12-22
Sportas.lt informacija
Po daugiau nei dviejų savaičių pertraukos Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynes žaidusi Elektrėnų „Energija“ antradienį savo arenoje po atkaklios kovos 5:4 (2:2, 2:2, 1:0) palaužė Gardino „Neman-2“ pasipriešinimą.
 
Rungtynių pradžioje elektrėniškiai rinkosi pražangas ir svečiai tuo puikiai naudojosi – žaidžiant daugumoje pasižymėjo tiek Arturas Savinovas (4:21 min.), tiek Andrejus Molotkovas (11:11). Visgi, netrukus jau „Neman-2“ žaidėjai ėmė stokoti drausmės ir „Energija“ nubaudė varžovus jų pačių ginklu. Po Dovydo Kulevičiaus ir Aivaro Bendžiaus perdavimų pasižymėjo Ugnius Čižas (14:56), o kiek vėliau jau pats U.Čižas bei A.Bendžius atliko perdavimus Karoliui Kubiliui (16:12). Abu šiuos įvarčius „Energija“ įmušė žaisdama daugumoje.
 
Atkakli kova tęsėsi ir antrajame kėlinyje. Maksimas Titokas (29:15) sugrąžino „Neman-2“ minimalią persvarą, bet čia pat „Energija“ pirmą kartą išsiveržė į priekį. Po Rolando Aliukonio perdavimo svečių vartininką nuginklavo Aimas Fiščevas (29:49), o Justinas Vėželis ir Deividas Kazlauskas perdavimais prisidėjo prie Povilo Verenio (30:19) įvarčio. Visgi, Gardino komados žaidėjai nebuvo linkę lengvai nuleisti rankų. Ant nubaustųjų suolelio atsisėdo J.Vėželis ir tuo pasinaudojo įvartį pelnęs Ilja Pugačas (36:03). Kėlinio pabaigoje po Ivano Poliakovo pražangos buvo skirtas baudinys į „Neman-2“ vartus, bet elektrėniškiams nepavyko jo realizuoti.
 
Trečiajame kėlinyje buvo skirtas dar vienas baudinys į „Neman-2“ vartus. Šį kartą P.Verenis (50:07) neklydo ir pasižymėjo dubliu. Likus žaisti kiek mažiau nei 7 min. svečiai pasipiktino teisėjavimu ir nusprendė nebetęsti rungtynių. „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nicholas Naaburs.
 
„Energija“ (40 tšk.) turnyrinėje lentelėje užima 4-ą vietą, o „Neman-2“ (30 tšk.) nukrito į 8-ą poziciją 10 komandų pirmenybėse.
 
Trečiadienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą.