Titulinis » Naujienos » Puikus lietuvių žaidimas ir muštynės vainikavo antrą „HC Žalgirio“ pergalę Elektrėnuose per dvi dienas

Puikus lietuvių žaidimas ir muštynės vainikavo antrą „HC Žalgirio“ pergalę Elektrėnuose per dvi dienas

2015-02-14
Sportas.lt informacija
Antrą pergalę per dvi dienas Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) reguliariajame sezone iškovojo „HC Žalgirio“ ekipa, kuri šeštadienį Elektrėnuose 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) įveikė svečius iš Rusijos – Belgorodo „HC Belgorod“ ledo ritulininkus.
 
Penktadienį šių komandų rungtynėse dramatišką pergalę 4:3 taip pat šventė „HC Žalgirio“ ekipa.
 
Antras rungtynes iš eilės „HC Žalgirio“ vartus gynė gana retai žaidžiantis estas Daniilas Seppenenas. Pirmasis įvartis į svečių vartus krito pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet po Nikita Kobanovo ir Ilja Četvertako perdavimų varžovų vartininką Denisą Krivenko nuginklavo Danielius Nomanovas (18:22).
 
Antrojo kėlinio pradžioje „HC Žalgirio“ persvarą padvigubino jau kitas lietuvis - I.Četvertakas (25:20). Šiame kėlinyje taip pat įvyko masinės muštynės, kuriose teisėjai nusprendė nubausti „HC Žalgirio“ žaidėjus I.Četvertaką ir Sergeju Kniazevą, o varžovų gretose - Ilya Kimą ir Sergejų Tagančikovą.
 
Trečiojo kėlinio pražioje „HC Belgorod“ išnaudojo kiekybinę persvarą, o Basilas Savelevas (46:46) sumažino atsilikimą iki minimumo - 1:2. Įpusėjus kėliniui Aleksandras Prochorovas žaidžiant daugumoje pelnė trečiąjį šeimininkų įvartį ir užtikrino „HC Žalgiriui“ dar vieną pergalę.
 
Be jau minėtų I.Četvertako ir D.Nomanovo šiose rungtynėse žaidė ir Edvinas Boroška. Ugnius Čižas ir Edgaras Protčenko rungtynėms nebuvo registruotas.
 
Sportas.lt primena, kad Belgorode abi ekipos pasidalino po pergalę – pirmajame mače 4:1 pranašesni buvo „HC Belgorod“ ledo ritulininkai, bet antrose rungtynėse žalgiriečiai pasiekė revanšą – 5:4.
 
„HC Žalgiris“ (115 tšk.) Vakarų konferencijoje užima 4-ą vietą, o „HC Belgorod“ (62 tšk.) tarp 15 komandų užima vos 13-ą poziciją ir jau turi tik teorinius šansus patekti į atkrintamąsias varžybas.