Titulinis » Naujienos » P.Rulevičius: „Nėra geresnio jausmo nei vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius“

P.Rulevičius: „Nėra geresnio jausmo nei vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius“

2014-04-12
Sportas.lt informacija
 Svarbiausiu metų sporto renginiu Lietuvoje vadinamas pasaulio ledo ritulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyras Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks jau balandžio 20-26 dienomis. Artėjančio čempionato proga Sportas.lt pristato interviu ciklą su Lietuvos vyrų rinktinės kandidatais.
 
Antrasis rubrikos svečias – 21-erių metų ledo ritulininkas Pijus Rulevičius. Visą karjerą tik Šiaurės Amerikos klubuose rungtyniavęs žaidėjas pirmą kartą Lietuvos jaunių rinktinėje debiutavo 2007-2008 metų sezoną.
 
Žaidėjas tris sezonus iš eilės ne tik atstovaudavo jaunių rinktinei, tačiau padėdavo Lietuvos dvidešimtmečių rinktinei.
 
2010-2011 metų sezone P.Rulevičius debiutavo Lietuvos vyrų rinktinėje, kurioje tada pelnė įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Šį sezoną lietuvis atstovavo Šv.Norberto koledžo komanda, kuri triumfavo NCAA III diviziono ledo ritulio pirmenybėse. P.Rulevičius šiame sezone per 30 rungtynių įmušė 7 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
- Koks jausmas triumfuoti NCAA III divizione? Kokio masto tai šventė sporto mėgėjams?
- Jausmas buvo nerealus. Visą sezoną žaidėme, kad pakliūti į paskutinį etapą - „Frozen four“, o pakliuvę dar ir laimėjome! Nors žaidėme gana toli nuo mūsų koledžo, tačiau arena buvo beveik pilna žmonių. Toje arenoje žaidžia AHL komanda, o joje telpa apie 4 tūkstančiai žmonių.
 
- Ką galėtumei papasakoti apie savo trenerį Timą Coghliną?
- Kai laimime varžybas, tai treneris visada labai linksmas, tačiau tai normalu. Šiaip treneris labai geras, tiek treniruotėse ant ledo, tiek kitur. Labai iškalbus žmogus ir visada padės, jeigu yra kokių nors problemų su mokslais ar buityje. Man atrodo, kad treneris dėl mūsų galėtų viską atiduoti.
 
- Galbūt treneris rodydavo įkvepiančius filmus prieš lemiamas dvikovas?
- Na, jokių filmų nebereikia, kuomet treneris moka taip užvedančiai pašnekėti.
 
- Kad atvyksite į Lietuvą ir prisijungiste prie Lietuvos rinktinės stovyklos?
- Iš JAV išskrendu 10-ą dieną, o jau 11-os dienos vakare būsiu Lietuvoje. Balandžio dvyliktą jau lipsiu ant ledo, nes man reikia kuo greičiau įsilieti į komandą. Šiuo metu nėra lengva gauti ledą individualioms treniruotėms, nes su komanda jau nebesitreniruojame (Šv.Norberto koledžas paskutinias rungtynes sužaidė kovo 22-ą dieną).
 
- Paskutinį kartą rinktinėje žaidėte 2011-2012 metų sezoną, pasiilgot? Ką jums reiškia atstovauti Lietuvos rinktinę?
- Labai pasiilgau, jeigu tik yra laiko, visada padėsiu rinktinei. Nėra geresnio jausmo nei vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius su mūsų vėliavos spalvomis. Užaugau žiūrėdamas į daugelį dabartinės rinktinės žaidėjų, o dabar net žaidžiu su jais, tai - nuostabu.
 
- Vyr. treneris Berndas Haake buvo aplankęs jus JAV. Koks jis jums pasirodė?
- Aš jo niekada nebuvau matęs, tačiau buvau girdėjęs daug gerų žodžių ir tai tikrai pasiteisino. Žmogus labai užsivedęs dėl mūsų rinktinės, labai domisi visais žaidėjais, todėl tai yra labai didelis pliusas mūsų šalies ledo ritulio komandai. Labai buvo malonu, kad jis surado laiko ir aplankė mane, tikrai jaučiu didelę pagarbą šiam žmogui.
 
- Paskutinis klausimas: kaip, tavo nuomone, išsidėstys visos šešios rinktinės pasaulio čempionate Vilniuje?
- Čia įdomus klausimas, tačiau negaliu jo komentuoti. Manau, kad visos komandos žais tam, kad laimėtų, o vietas pamatysime vėliau.