Titulinis » Naujienos » Profesionalo karjerą M.Grinius pradės antrajame Suomijos divizione

Profesionalo karjerą M.Grinius pradės antrajame Suomijos divizione

2022-05-15
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų rinktinės puolėjas Martynas Grinius pasirašė sutartį su Suomijoje rungtyniaujančia „Peliitat“ komanda. 20-mečiui tai bus pirmoji stotelė profesionalo karjeroje.
 
2016 metais į Suomiją atvykęs M. Grinius pastaruosius šešis metus praleido Suomijos jaunių ir jaunimo lygose. Praėjęs sezonas lietuviui buvo sėkmingiausias jo karjeroje: atstovaudamas „Sport“ jaunimo komandai jis aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje per 34 susitikimus surinko 41 rezultatyvumo balą (19 įvarčių ir 22 rezultatyvūs perdavimai).
 
2021-2022 metų sezonas buvo paskutinis, kuriame M. Grinius galėjo žaisti jaunimo lygmenyje, o pirmai profesionalo karjeros stotelei jis pasirinko antrajame Suomijos divizione (Mestis) žaidžiančią „Peliitat“ komandą. Praėjusį sezoną ši ekipa lygoje liko trylikta ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.
 
Mažiau nei 20 tūkstančių gyventojų turinčiame Heinolos mieste įsikūrusi „Peliitat“ yra išskirtinai jauna komanda. „Mestis“ lygoje nuolatos tarp jauniausių ekipų patenkantys „Peliitat“ koncentruojasi į jaunimo ugdymą, o perspektyviausi šios komandos žaidėjai išaugę antrojo diviziono lygį visuomet laukiami kaimyninio miesto „Pelicans“ klube, kuris varžosi stipriausioje Suomijos lygoje.
 
M. Grinius bus pirmasis Lietuvos ledo ritulininkas „Mestis“ lygoje. Tuo tarpu aukščiausiame šios šalies divizione yra rungtyniavę Tadas Kumeliauskas, Artūras Katulis ir simboliškai viename susitikime pasirodęs Aivaras Bendžius.
 
Priminsime, jog šį mėnesį M. Grinius debiutuodamas Lietuvos rinktinėje kartu su komandos draugais iškovojo IA diviziono bronzos medalius ir pakartojo geriausią nepriklausomos Lietuvos pasirodymą pasaulio čempionatuose.