Titulinis » Naujienos » Prieš pasaulio čempionatą paaiškėjo galutinė moterų rinktinės sudėtis

Prieš pasaulio čempionatą paaiškėjo galutinė moterų rinktinės sudėtis

2022-03-30
hockey.lt informacija
 Elektrėnuose stovyklaujanti Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė artėja prie svarbiausio savo metų renginio: jau šį sekmadienį rinktinė išvyks į Bulgariją, o kitą savaitę pradės kovas pasaulio čempionato IIIA divizione.
 
Tęsdama savo treniruočių stovyklą moterų rinktinė ir toliau rengia treniruotes Elektrėnuose. Kol Berndas Haakė, kartu su savo asistentas Mauru Baltrukonio ir Raimondu Štrimaičiu ruošia komandą antrajam šalies istorijoje moterų čempionatui, rinktinės vartininkės treniruotėje sulaukė Arūno Aleinikovo patarimų.
 
 
Rinktinės treneriui talkinantis M. Baltrukonis po vienos iš treniruočių kalbėjo, jog svarbiausias darbas yra paruošti merginas gerinant pagrindinius žaidimo elementus.
 
„Stovyklos metu norime atidirbti bazinius dalykus. Tai yra išėjimas iš zonos, kaip patekti į varžovių zoną. Daugiausia dirbama su tokiais paprastais žaidimo elementais“, - kalbėjo rinktinės trenerio asistentas.
 
Iki treniruočių stovyklos galo Lietuvos moterų rinktinės dar laukia treniruotė trečiadienį bei dvi draugiškos rungtynės, kurios bus sužaistos penktadienį ir šeštadienį. Prieš šiuos lemiamus stovyklos akcentus rinktinės trenerių štabas jau priėmė ir svarbiausią sprendimą – paaiškėjo galutinis rinktinės narių sąrašas ir visos žaidėjos, kurios vyks į Bulgariją.
 
„Pasirinkti sudėtį niekada nėra lengva. Todėl ir šįkart žaidėjų atsirinkimas – sunkus procesas“, - pripažino M. Baltrukonis.
 
Šį kartą rinktinėje išvysime ir keturias pilnametystės dar nesulaukusias žaidėjas. Tokių žaidėjų galėjo būti ir daugiau, bet paskutiniu metu durys į čempionatą užsivėrė Viltautei Jasinevičiūtei: 14-metei nebuvo suteikta IIHF išimtis ir savo debiutą ji privalės atidėti kitiems metams.
 
Kalbėdamas apie jauniausias rinktinės žaidėjas M. Baltrukonis pasidžiaugė tuo, kad rinktinėje yra vis daugiau jaunųjų ledo ritulininkų, kurios savo kelią šioje sporto šakoje pradėjo nuo vaikystės, žaisdamos su berniukais.
 
„Tai yra gerai ledo ritulį suprantančios žaidėjos, nes jos turi daug patirties žaidžiant su berniukais. Mes džiaugiamės, kad jaunimas auga ir jų kasmet turėsime vis daugiau. Esame tuo patenkinti, smagu, kad jos auga, nori žaisti ir stengiasi treniruotėse bei palaiko viena kitą.“
 
Šį sezoną Lietuvoje startavo ir pirmasis moterų čempionatas. Keturių miestų ekipos keturiais turais varžėsi žaisdamos formatu trys prieš tris, o rinktinės trenerio asistento teigimu, tokia žaidybinė patirtis ledo ritulininkėms yra itin svarbi.
 
„Labai svarbu, kad šį sezoną mes jau tai padarėme ir turėjome pirmąjį čempionatą. Merginos galėjo ne tik treniruotis, tačiau ir žaisti. Jos turi jausti tą streso jausmą, žaidybinį jausmą. Tad labai gerai, kad jos visos dalyvavo mūsų 3x3 čempionate.“
 
Balandžio 4-9 dienomis laukiančiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė varžysis su Bulgarijos ir Belgijos rinktinėmis. Sumažėjus komandų skaičiui, visos komandos tarpusavyje susitiks po du kartus, o vertindamas tokią sistemą M. Baltrukonis pastebėjo, jog ji turi ir pliusų, ir minusų.
 
„Naujoje sistemoje yra savo pliusų ir yra savo minusų. Kai toks formatas, mes turėsime prisitaikyti. Gerai, kad sužaidus vieną kartą, vėliau gali padaryti video peržiūrą, pasikalbėti ir analizuoti varžovą, kadangi po kelių dienų su jais susitiksi dar kartą. Tačiau yra ir minusų: varžovių nėra daug, o ledo ritulys yra toks žaidimas, kuriame norėdamas tobulėti turi sužaisti ne su viena ar dviem komandomis, bet reikia ir didesnio jų kiekio. Visada norisi daugiau įvairovės.“
 
Lietuvos moterų rinktinės prieš išvyką į pasaulio čempionatą dar laukia dvi draugiškos rungtynės su „L&L“ klubu iš Latvijos. Pirmąsias rungtynes Elektrėnų ledo rūmuose komandos žais penktadienį 20:15 val., o šeštadienį rungtynės startuos 13:45 val.
 
Pasaulio čempionatą Sofijos mieste Lietuvos rinktinė pradės jau balandžio 4 dieną, rungtynėmis su Belgija. Po dienos jų lauks turnyro šeimininkė Bulgarija, o vėliau, po poilsio dienos, su šiomis rinktinėmis mūsų merginos susitiks ir dar kartą.
 
Lietuvos moterų rinktinės sudėtis:
 
 
 
 
 
 
 
Vardas, pavardė
Pozicija
Gimimo metai
Klubas
1
Tučiūtė Emilija
G
2006
Hockey Stars, Vilnius
2
Paražinskaitė Rugilė
G
1999
HC Rebel Girls, Kaunas
3
Karpavičiūtė Gintarė
G
1991
Eagles B, Salzburg, Austria
4
Volyncevaitė Aleksandra
G
1991
HC Amber, Elektrenai
5
Jakavičienė Miglė
G
1984
HC Amber, Elektrenai
6
Jatkevičienė Daiva
G
1984
HC Amber, Elektrenai
7
Petrauskaitė Gabija
P
2006
Haugesund Seagulls, Haugesund, Norge
8
Griniūtė Gabija
P
2005
Hockey Stars, Vilnius
9
Miuller Klara
P
2003
HC Klaipėda
10
Burneikaitė Nomeda
P
1998
Hockey Stars, Vilnius
11
Bazevičiūtė Miglė
P
1996
HC Amber, Elektrenai
12
Tamulionytė Veronika
P
1995
Hockey Stars, Vilnius
13
Zakharchenko Sabina
P
1994
HC Amber, Elektrenai
14
Baubaitė Greta
P
1994
Hockey Stars, Vilnius
15
Jasaitė Milda
P
1990
Hockey Stars, Vilnius
16
Račkauskaitė Agnė
P
1987
HC Amber, Elektrenai
17
Maleckienė Ramunė
P
1983
HC Amber, Elektrenai
18
Melnikova Julija
P
1980
HC Klaipėda Girls
19
Simonsen Emilija
V
2002
AaB Ishockey, Aalborg, Denmark
20
Beličenkaitė Viltė
V
2005
HC Klaipėda
 
 
 
 
 
Personalas:
 
 
 
1
Bernd Haake
 
Vyr.treneris
 
2
Raimondas Štrimaitis
 
Treneris
 
3
Mauras Baltrukonis
 
Treneris
 
4
Kotryna Kairytė
 
Kineziterapeutas
 
5
Aurelijus Kriščiūnas
 
Ekipiruotės vadovas
 
6
Eglė Kulikauskaitė
 
Komandos vadovas