Titulinis » Naujienos » Prieš ledo ritulio čempionato finalus – liaupsės Elektrėnų „Energijai“

Prieš ledo ritulio čempionato finalus – liaupsės Elektrėnų „Energijai“

2013-03-22
NLRL informacija
Šeštadienį ir sekmadienį Elektrėnų ledo rūmuose įvyks Nacionalinės ledo ritulio lygos III-o Lietuvos atvirojo čempionato finalinis ketvertas, kuriame lazdas surems Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija), Kėdainių LRK, Vilniaus VNA ir titulą ginsianti Elektrėnų „Energija“.
 
Nė vieno pralaimėjimo per 15 reguliariojo čempionato rungtynių nepatyrė elektrėniškiai dar prieš finalinį ketvertą laikom favoritais ir visi varžovai „Energijai“ lenkia galvas.
 
„Be jokios abejonės finalo ketverto favoritais laikau „Energiją“. Visos likusios komandos yra lygios ir jų rezultatai finaliniame ketverte priklausys nuo dienos. Gal tik Rusijos komanda šiek tiek silpnesnė. Reguliariojo sezono lentelė parodo viską, jog komandų pajėgumas lygus ir trys ekipos yra praktiškai identiškos“,- prieš savaitgalio kovas sakė antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusios Kėdainių LRK žaidžiantis treneris Raimondas Štrimaitis.
 
Su „Energija“ jau pusfinalyje susidurs Vilniaus VNA jaunimas, kuris reguliariajame sezone liko ketvirtojoje vietoje. Šioje dvikovoje bus įdomu stebėti dviejų Lietuvos ledo ritulio rinktinių pagrindus – suaugusiųjų ir U-18.
 
„Manau, jog LRK ir „Energija“ žais finale. LRK į finalą pateks tokiu atveju, jei sužais taip, kaip rungtynėse su „Energija“, kai pirmavo rezultatu 3:1. Mes, stengsimės pusfinalyje pateikti sensaciją, tačiau bus sunku. Su visa pagarba varžovams tenka pripažinti, jog šiai dienai jie gerokai stipresni“,- prieš pusfinalio dvikovą su „Energija“ sakė VNA ir Lietuvos U-18 rintinės vyriausiasis treneris Andrius Jadkauskas.
 
Kol kas visiška tyla Rusijos klubo stovykloje, tačiau ekipa savo jėgą pademonstravo praėjusiame sezone, kai besibaigiant sezonui sugebėjo įveikti „Energiją“.
 
Ar pavyks kuriam nors klubui šį savaitgalį paneigti „Energijos“ nenugalimumo mitą? Atsakymai į klausimą šeštadienį ir sekmadienį.
 
Kovo 23 dieną, šeštadienį, 15.00 val., dėl teisės žaisti finale susitiks Kėdainių LRK ir Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) ekipos. 19.00 val. antrajame pusfinalyje kovos Elektrėnų „Energija“ ir Vilniaus VNA.
 
Sekmadienį, kovo 24 dieną, 12.00 val., įvyks rungtynės dėl trečiosios vietos, 16.00 val. – finalas.