Titulinis » Naujienos » Prieš kartą jau įveiktą Latvijos čempionę žaisianti „Airwell Energija“ tiki, kad gali laimėti ir OHL ketvirtfinalyje

Prieš kartą jau įveiktą Latvijos čempionę žaisianti „Airwell Energija“ tiki, kad gali laimėti ir OHL ketvirtfinalyje

2023-03-02
hockey.lt informacija
Ketvirtadienį savo pasirodymą Optibet ledo ritulio lygos atkrintamosiose varžybose pradės Elektrėnų „Airwell Energijos“ komanda. Septintą vietą reguliariajame sezone užėmę elektrėniškiai stos į akistatą su antroje reguliaraus sezono pozicijoje likusia OHL čempione „Zemgale/LLU“ komanda.
 
Šį sezoną „Zemgale/LLU“ varžosi dviem frontais: be žaidimo OHL ši komanda taip pat kaunasi ir antrajame pagal pajėgumą Suomijos divizione „Mestis“. Šios lygos reguliarusis sezonas baigsis tik kovo 17 dieną, o tuomet OHL jau vyks pusfinalių akistatos. Visgi, nors reguliaraus sezono metu „Zemgale/LLU“ koncentravosi į žaidimą Suomijoje, atkrintamųjų varžybų metu jie nepamirš ir žaidimo vietinėse pirmenybėse.
 
Apie rimtą Jelgavos klubo nusiteikimą rodo ir faktas, kad komandos kapitonas ir rezultatyviausias praėjusio sezono Latvijos čempionato žaidėjas Gatis Gricinskis nevyks į Suomiją ir ruošiasi ketvirtfinalio serijai su „Airwell Energija“. G. Gricinskis kartą jau varžėsi su elektrėniškiais, kai po gruodžio 12 dieną Elektrėnuose lietuvių klubo pasiektos pergalės 3:1 prieš ne stipriausios sudėties varžovus, po poros savaičių „Zemgale/LLU“ ant ledo jau leido pagrindinę savo sudėtį, iškovojusią pergalę 7:2.
 
„Jelgavos komanda turi labai ilgą sudėtį, tad jie gali varžytis dvejose ar net trejose skirtingose lygose. Kartą juos jau įveikėme ir žinome, kad žaisime prieš tą pačią komandą, kurią ir nugalėjome. Norime juos įveikti dar kartą ir sieksime visų trijų pergalių, kurios leistų mums laimėti seriją“, - prieš ketvirtfinalio serijos startą ambicingai kalbėjo „Airwell Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.
 
„Airwell Energija“ šį sezoną pradėjo penkiais pralaimėjimais iš eilės, bet vėliau sekusios pergalės suteikė elektrėniškiams pasitikėjimo savo jėgomis.
 
„Mes ant ledo užlipome labai vėlai: treniruotis pradėjome tik rugsėjo viduryje. Todėl buvo labai sunku varžytis su komandomis, kurios ant ledo treniravosi kur kas ilgesnį laiko tarpą. Tačiau dabar esame geriausios fizinės formos viso sezono metu. Mes turime žaisti disciplinuotą, komandinį žaidimą bei pamiršti individualų žaidimą“, - prieš laukiančią seriją kalbėjo Elektrėnų klubo strategas.
 
Tarp šešių rezultatyviausių Elektrėnų klubo žaidėjų šiame sezone galima išvysti iš keturias ukrainiečių pavardes. Tai komandą šį sezoną papildę jauni žaidėjai, kuriems yra 18-23 metai, bet rezultatyviausio „Airwell Energijos“ atstovo titulas keliauja Donatui Kumeliauskui, kuris per 25 rungtynes surinko 28 rezultatyvumo balus. Patyręs puolėjas yra žaidęs Liepojoje, Daugpilyje, Kazachstane, Vokietijoje, Anglijoje ir Rumunijoje, o nuo 2018 metų jis grįžo namo bei spėjo pažaisti trejose Lietuvos komandose, galiausiai sugrįždamas į gimtuosius Elektrėnus.
 
„Zemgale/LLU“ gretose didžiausią klausimą kelia tai, kokią sudėtį jie ryšis mesti šiose serijoje su „Airwell Energija“. Varžydamiesi dvejuose frontuose vienu metu, jie dažniausiai OHL pasirodo be geriausių savo ledo ritulininkų, o nepilna sudėtimi jie žaidė ir paskutinės tarpusavio sezono rungtynėse, kurias jie laimėjo 5:0. Visgi, tai, kad puikiai žaisti gali ir ne pagrindinė „Zemgale/LLU“ sudėtis geriausiai parodė paskutinės reguliaraus sezono rungtynės, kuriose Jelgavos atstovai 3:1 nugalėjo vos antrą pralaimėjimą sezone patyrusią „Mogo/LSPA“ ekipą.
 
Ar pavyks „Zemgale/LLU“ atstovams įveikti „Airwell Energijos“ komandą be savo lyderių, ar šiems teks pergalvoti savo sudėties dėlionę norint patekti į OHL pusfinalį sužinosime jau šiandien startuojančios serijos metu.
 
Įdomiausi faktai prieš laukiančią seriją:
 
Rezultatyviausias „Zemgale/LLU“ žaidėjas OHL reguliariajame sezone buvo Artūras Homjakovas, kuris 22 rezultatyvumo balus surinko vos per 14 rungtynių;
 
Kevinas Stradniekas buvo dažniausiai ant ledo OHL reguliariajame sezone pasirodantis latvių ekipos atstovas, kuris per 22 susitikimus surinko 17 rezultatyvumo balų;
 
Vos per keturias tarpusavio rungtynes bent vieną tašką tarpusavio dvikovose sugebėjo surinkti net 9 gynėjai ir 23 puolėjų iš Jelgavos komandos, kai tuo tarpu Elektrėnų ekipoje tai pavyko pasiekti tik 2 gynėjams ir 10 puolėjų;
 
Varžovams iš Latvijos reguliariajame sezone pavyko pristabdyti „Airwell Energijos“ puolimo lyderį D. Kumeliauską, kuris nepaisant įvarčio pirmose tarpusavio rungtynėse, vėliau savo taškų kraičio nepapildė;
 
Trejose tarpusavio rungtynėse vartus „Zemgale/LLU“ gretose gynęs 18-metis Deivas Rolovas iš viso atrėmė 93,3% varžovų metimų, o kartą neleido „Airwell Energijai“ pelnyti nė vieno įvarčio;
 
Vienintelę sezono pergalę prieš Latvijos čempionus „Airwell Energija“ iškovojo tuomet, kai jos vartus gynė Maksimas Duve. Ukrainietis iš viso per tris rungtynes atrėmė 86.6% Jelgavos atstovų metimų.
 
„Zemgale/LLU“ (2) – „Airwell Energija“ (7)
 
Kovo 2d. 19:30 Jelgava
Kovo 4d. 18:00 Jelgava
Kovo 6d. 19:30 Elektrėnai
Kovo 8d. Elektrėnai (jei reikės)
Kovo 10 d. Jelgava (jei reikės)