Titulinis » Naujienos » Politikams – pasiūlymas Alytuje statyti ledo areną

Politikams – pasiūlymas Alytuje statyti ledo areną

2018-03-08
alytusplius.lt, Eglė Indrelytė
 Alytaus politikus pasiekė siūlymas mieste statyti ledo areną. Į miesto merą ir tarybos narius kreipėsi asociacijos „Hockey Lietuva“ atstovai, kurie inicijuoja ledo ritulio mokyklos steigimą Alytuje ir naujos ledo arenos statybas. Tiesa, prašoma, kad miesto savivaldybė prie arenos statybų prisidėtų finansiškai.
 
Politikams adresuotame rašte teigiama, kad šalyje jaučiamas labai didelis ledo sporto šakų populiarėjimas, ypatingai, ledo ritulio, o šiuo metu Lietuvoje yra jau dvylika ledo ritulio mokyklų, kuriose nuolatos treniruojasi per tūkstantis vaikų, ir šis skaičius kasmet auga.
 
„Matydama vis didesnį susidomėjimą ledo rituliu, asociacija „Hockey Lietuva“ inicijuoja ledo ritulio mokyklos steigimą Alytuje. Suprasdami, kad to neįmanoma padaryti be tam reikalingos infrastruktūros, kviečiame savivaldybę prisidėti prie ledo arenos statybos.
 
Asociacija „Hockey Lietuva“ įsipareigotų pateikti arenos techninį projektą pagal pridedamus priešprojektinius pasiūlymus bei pritraukti 50 procentų statybai reikalingų lėšų. Iš savivaldybės prašytume prisidėti skiriant antrą dalį tam reikalingų lėšų bei žemės sklypą“, - rašoma kreipimesi į Alytaus politikus.
 
Alytaus miesto tarybos narys Andrius Jučas teigė, kad kiekviena iniciatyva, kuri Alytuje gali išplėsti laisvalaikio ar profesionalaus sporto paslaugas, visada yra svarstytina. Anot jo, ledo arenos idėja Alytuje nėra nauja, apie tai buvo kalbama jau prieš dešimtmetį, tačiau tuomet neradus bendro sutarimo su verslo atstovais, idėja taip ir nebuvo įgyvendinta.
 
„Manau, kad verta toliau tęsti diskusijas, kokio tipo arena galėtų būti ir kiek savivaldybė turėtų prisidėti. Galima ieškoti Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšų, kad būtų sumažinta finansinė našta miesto savivaldybei. Ko gero, alytiškiai norėtų turėti galimybę aktyviau praleisti laisvalaikį, nes mieste tokių ar panašiu paslaugų nėra tiek jau ir daug“, - sakė A. Jučas.
 
Anot jo, projektiniai ledo arenos pasiūlymai buvo pateikti ir Marijampolės savivaldybei. Preliminari nurodoma arenos statybų kaina siekia apie 1,5 mln. Eur.
 
Visgi, Švietimo, kultūros ir sporto komitete ledo arenos statybos galimybes aptarę tarybos nariai buvo vieningos nuomonės, kad ledo arenos statybos ne savivaldybės lygmens klausimas.
 
Komiteto pirmininkė Nijolė Makštutienė teigė, kad savivaldybė daugiausiai ką galėtų padaryti, tai pasiūlyti sklypą. Tačiau anot jos, sklypas pramonės rajone idėjos autoriams greičiausiai nebūtų tinkamas, o miesto centre laisvų sklypų miesto savivaldybė neturi.