Titulinis » Naujienos » Po triuškinančios pergalės „Energija“ patyrė skaudų pralaimėjimą

Po triuškinančios pergalės „Energija“ patyrė skaudų pralaimėjimą

2016-12-11
LRK "Energija" informacija
 Penktadienį triuškinančią pergalę Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje iškovojusi Elektrėnų „Energija“ jau kitą dieną patyrė rimtesnį pasipriešinimą ir rezultatu 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) nusileido Baltarusijos sporto draugijos „Dinamo“ komandai.
 
Pirmosios tarpusavio rungtynės baigėsi įtikinama „Energijos“ pergale rezultatu 8:2.
 
Tiesa, antrose rungtynėse „Energija“ vertėsi ne tik be Lietuvos jaunimo (U-20) rinktinės narių - Edgar Protčenko, Ilja Četvertako, Edvino Boroškos ir Laisvydo Kudrevičiaus, tačiau dėl diskvalifikacijos komandai negalėjo padėti Vytautas Jagelavičius ir Tomas Vyšniauskas.
 
Rungtynių pradžia nežadėjo nieko bloga - Aimas Fiščevas (7:56, rez. perd. Povilas Verenis ir Aivaras Bendžius) aštuntą susitikimo minutę įmušė pirmą įvartį bei išvedė šeimininkus į priekį - 1:0.
 
Po šiek tiek daugiau nei penkių minučių Lukas Manomaitis tik sugrįžo iš nubaustųjų žaidėjų suolelio ir po kelių akimirkų Aleksandras Bunečius (13:23) išlygino rezultatą - 1:1.
 
Po kelių minučių Jevgenijus Tretjakovas (15:08) pirmą kartą išvedė „Dinamo“ ekipą į priekį - 2:1.
 
Antrojo kėlinio pradžioje Ilja Bobko (46:38) tiksliu smūgiu padidino svečių pranašumą iki dviejų - 3:1.
 
Nors po penkių minučių A.Bendžius (51:29, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Rolandas Aliukonis) sumažino deficitą iki minimumo (2:3), tačiau per visą trečią kėlinį įvarčių pelnyti nepavyko ir „Energija“ patyrė pralaimėjimą.
 
Susitikimo pabaigoje 5+20 baudos minučių dar užsidirbo ir Rolandas Aliukonis.
 
„Energijai“ dėl traumos vis dar negali padėti pagrindinis ekipos vartininkas Elvinas Karla, o šiose rungtynėse vartus gynė jaunasis Aurimas Uscila.
 
„Energijai“ tai buvo antrasis pralaimėjimas per keturias sužaistas tarpusavio rungtynes su „Dinamo“ komanda. Svečiuose elektrėniečiai pirmose rungtynėse varžovus įveikė rezultatu 3:2, tačiau antrose po pratęsimo nusileido rezultatu 4:5.
 
Elektrėnų ekipa per 24 rungtynes yra iškovojusi 30 taškų ir užima aštuntą vietą tarp dvylikos komandų, tuo tarpu „Dinamo“ per 27 susitikimus surinko 53 taškų ir žengia trečioje pozicijoje.
 
Baltarusijos čempionate „Energija“ kitas rungtynes žais gruodžio 20-ą ir 21-ą dienomis svečiuose su Gardino „Neman“ ekipa, o Lietuvos čempionate jau gruodžio 14-ą ieną elektrėniečių taip pat svečiuose laukia Kauno „Tigrų“ iššūkis.