Titulinis » Naujienos » Po rinktinių pertraukos - sėkmingi lietuvių pasirodymai užsienyje

Po rinktinių pertraukos - sėkmingi lietuvių pasirodymai užsienyje

2022-11-19
hockey.lt informacija
Po tarptautinių rinktinių pertraukos sėkmingai į savo klubus užsienyje sugrįžo Lietuvos rinktinės žaidėjai.
 
Puikų pasirodymą „Baltic Challenge Cup“ turnyre surengęs Markas Kaleinikovas puikią formą toliau demonstruoja ir Lenkijos čempionate. Lietuvis kartu su „Jastrzebie“ klubu 8:5 nugalėjo „MMKS Podhale“ bei 6:0 nepaliko vilčių „Katowice“ ledo ritulininkams. Puolėjas iš Lietuvos pirmose rungtynėse pelnė įvartį ir atliko net tris rezultatyvius perdavimus, o antrajame susitikime pelnė du įvarčius.
 
Per 20 rungtynių 12 įvarčių pelnęs ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs M. Kaleinikovas po šių pasirodymų rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje pakilo į antrąją poziciją.
 
Nerijaus Ališausko atstovaujama „Spišska Nova Ves“ 3:2 nugalėjo „Nitra“, bet vėliau 2:3 po baudinių serijos nusileido „HC Mikron“ komandai. Lietuvos rinktinės kapitonas pirmajame susitikime kartą metė į vartus, o antrajame nežaidė.
 
Dar dvi pergales Norvegijos čempionate iškovojo ir savo pergalių seriją iki 10-ies pratęsė „Sparta“ komanda su Pauliumi Gintautu. „Sparta“ 3:2 bei 4:1 dukart palaužė „Stavanger Oilers“ pasipriešinimą. Per šiuos susitikimus puolėjas iš Lietuvos dukart metė į oponentų vartus.
 
Įvartį Vengrijos čempionate pelnė Ugnius Čižas, bet tai nepadėjo „FEHA 19“ komandai į savo sąskaitą įsirašyti taškų – ši komanda 2:5 nusileido „FTC-Telekom“ ledo ritulininkams. Savo sąskaitoje šį sezoną U. Čižas turi 2 įvarčius ir 8 rezultatyvius perdavimus.
 
Sėkmingą pasirodymą Alpių ledo ritulio lygoje surengė Eimantas Noreika, įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu padėjęs „Steel Wings“ 2:1 parklupdyti „EC-KAC Future Team“. Iš viso šiame sezone puolėjas jau pelnė 3 įvarčius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei yra rezultatyviausias savo komandos žaidėjas.
 
Martyno Griniaus atstovaujama „Peliitat“ komanda 2:6 nusileido „K-Espoo“, bet 7:2 nepasigailėjo „RoKi“ ledo ritulininkų. Lietuvos rinktinės puolėjas pirmajame susitikime atliko rezultatyvų perdavimą, o antrajame – nepasižymėjo. Savo debiutiniame sezone „Mestis“ lygoje lietuvis yra pelnęs 2 įvarčius bei atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.
 
Lietuvos rinktinės ir „Lorenskog“ vartininkas Laurynas Lubys Norvegijos antroje lygoje nuo suolo stebėjo savo komandos pralaimėjimą 3:4 „Nidaros“ klubui, kurio gretose Dominykas Bogdziulis pasižymėjo įvarčiu.