Titulinis » Naujienos » Po pratęsimo pergalę šventę „Kings“ ledo ritulininkai į viršų kėlė Stenlio taurę

Po pratęsimo pergalę šventę „Kings“ ledo ritulininkai į viršų kėlė Stenlio taurę

2014-06-14
Sportas.lt informacija
 Los Andželo „Kings“ klubas antrą kartą istorijoje tapo Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) čempionu ir iškovojo pagrindinį trofėjų – Stenlio taurę.
 
Penktadienį Los Andžele vykusiose penktosiose superfinalo serijos rungtynėse šeimininkai tik po dviejų pratęsimų 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) įveikė Niujorko „Rangers“ ir laimėjo seriją iki 4 pergalių rezultatu 4:1.
 
„Kings“ pirmavo po Justino Williamso (6:04 min.) įvarčio, bet antrajame kėlinyje „Rangers“ sugebėjo persverti rezultatą savo naudai. Chrisas Kreideris (35:37) išnaudojo kiekybinę persvarą, o vėliau Brianas Boyle‘as (39:30) sudavė smūgį varžovams ir įmušė įvartį nepaisant to, kad „Rangers“ žaidė mažumoje.
 
Ne pirmą kartą šioje serijoje atsilikę „Kings“ nesutriko ir trečiajame kėlinyje, žaidžiant penkiese prieš keturis, Marianas Gaborikas (47:56) išlygino rezultatą. Pergalingo įvarčio pratęsime teko laukti beveik 35 min. Pirmajame pratęsime įvarčių nebuvo pelnyta, o antrajame didvyriu tapo Alecas Martinezas (94:43).
 
„Kings“ šiose rungtynėse atliko net 51 smūgį į varžovų vartus, o „Rangers“ varžovų vartininką bandė nuginkluoti tik 30 sykių.
 
Naudingiausiu superfinalo serijos žaidėju pripažintas J.Williamsas. Jis per penkias serijos su „Rangers“ rungtynes įmušė 2 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Pirmose serijos rungtynėse būtent J.Williamsas atliko pergalingą smūgį.
 
„Kings“ Stenlio taurę iškovojo antrą kartą klubo istorijoje. Beje, pirmą sykį jie tai padarė visai neseniai – 2012 m., kai superfinalo serijoje 4:2 nugalėjo Naujojo Džersio „Devils“ su Dainiumi Zubrumi.