Titulinis » Naujienos » Po poilsio dienos - Lietuvos moterų rinktinės laukia rungtynės su Bulgarija

Po poilsio dienos - Lietuvos moterų rinktinės laukia rungtynės su Bulgarija

2023-04-06
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė šiandien stos į trečiąsias pasaulio čempionato rungtynes. Trečiajame ture jų laukia rungtynės su Bulgarijos ledo ritulininkėmis.
 
Po pirmų dviejų turų – maksimalus taškus skaičius
 
III diviziono čempionato starte lietuvės neklydo ir po dviejų rungtynių savo sąskaitoje turi dvi pergales. Po pirmosios pergalės 6:0 prieš Estijos komandą, antrajame susitikime Lietuvos rinktinė 5:2 palaužė Rumunijos atstoves.
 
Po pirmų dviejų čempionato turų kartu su Lietuvos rinktine taškų dar neprarado Honkongo atstovės, kurios gana netikėtai nugalėjo Ukrainos ledo ritulininkes. Tiesa, mūsų šalies atstovės turi geresnį įmuštų įvarčių santykį, tad būtent jos žengia pirmoje pozicijoje.
 
Pasibaigus dviem turams čempionate komandos trečiadienį turėjo laisvą dieną. Jos metu komandos turėjo galimybę atsipūsti ir dalyvavo komandinėje fotosesijoje.
 
Lietuvos rinktinės kapitonės Ramunės Maleckienės teigimu, poilsio diena buvo itin reikalinga pirmųjų dviejų penketų žaidėjoms, kurios čempionate gauna didžiausią krūvį.
 
„Poilsio diena labai reikalinga, nes likusios rungtynės – pačios svarbiausios. Reikėjo pailsėti ir atsistatyti, nes pagrinde žaidžia du penketai, su kartais prisijungiančiu trečiuoju penketu. Dėl to nelengva, ir poilsis labai reikalingas“, - kalbėjo rinktinės kapitonė.
 
Trečioji varžovė – Bulgarija
 
Trečioje akistatoje Lietuvos rinktinės laukia rungtynės prieš Bulgariją. Šiame čempionate bulgarės startavo nesėkme prieš Honkongą, bet vėliau atsitiesė nugalėdamos Estijos ledo ritulininkes.
 
Po pirmų dviejų dienų komandos trenerio asistentas Raimondas Štrimaitis kalbėdamas apie laukiančias varžoves išskyrė Ukrainos ir Honkongo rinktines, kurios ir yra pagrindinės kandidatės į medalius.
 
„Stebėjome būsimų varžovių žaidimą ir dar analizuosime mūsų oponentes. Atidžiai stebėjome būsimų medalininkių Ukrainos ir Honkongo tarpusavio rungtynės, kurias 2:1 laimėjo Honkongas, o jas atidžiai analizuosime. Apskritai komandų lygis per daug negąsdina – visą sezoną tam ruošiamės bei sužaidėme ir su stipresnėmis varžovėmis“, - apie būsimas dvikovas kalbėjo treneris.
 
Turnyro metu Bulgarijos rinktinė puolime daug progų nesukuria – per pirmąsias dvi rungtynes atliko mažiausiai metimų iš visų šešių komandų. Tiesa, tai nesutrukdė prieš Estijos rinktinę pelnyti šešis įvarčius.
 
Lietuvos ir Bulgarijos rungtynių startas – 13:00 val. Tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti (transliacija mokama) – https://sport.vicket.com/frhg/1623
 
5 faktai prieš būsimas rungtynes:
 
Per pirmąsias dvi rungtynes 8 įvarčius pelniusi Klara Miuller pagal pelnytus įvarčius ne tik pirmauja čempionate, tačiau ir nenusileidžia visų komandų rezultatyvumui – nė viena rinktinė nepasižymėjo daugiau nei 8 kartus;
 
Lietuvos rinktinė yra drausmingiausia šio turnyro komanda ir baudos minutėmis buvo nubausta vos 5 kartus;
 
Tai bus ketvirtoji Lietuvos ir Bulgarijos tarpusavio akistata: pirmąsias rungtynes laimėjo varžovės, o kitose dvejose rungtynėse pergalėmis džiaugėsi lietuvės;
 
Pergalė šiose rungtynėse garantuotų lietuvių rinktinei šio čempionato medalius;
 
Lietuvos rinktinė šiuo metu turi ilgiausią savo pergalių seriją istorijoje: jos nepralaimėjo jau trijų rungtynių iš eilės.