Titulinis » Naujienos » Po neįskaityto įvarčio Lietuva nusileido Vengrijai (video, A.Cipruso, D.Nomanovo komentarai)

Po neįskaityto įvarčio Lietuva nusileido Vengrijai (video, A.Cipruso, D.Nomanovo komentarai)

2013-12-15
hockey.lt informacija
Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionato II-o diviziono A grupės pirmenybėse sekmadienį startavusi Lietuvos U-20 rinktinė pirmosiose rungtynėse Miškolco mieste Vengrijoje susitiko su aikštelės šeimininkų komanda. Po įnirtingų grumtynių pergalę rezultatu 5:1 (1:0, 0:0, 0:5) šventė Vengrija.
 
Prieš rungtynes įvyko oficialus čempionato atidarymas. Iškart po jo į aikštelę išbėgusios komandos iškart pasidalino vaidmenimis – vengrai lipte lipo, lietuviai gynėsi. Gerokai fiziškai galingesni aikštelės šeimininkai kūrė progą po progos, tačiau įvartį pirmieji įmušė lietuviai.
 
Nuo varžovų pabėgęs Danielius Nomanovas (04:35) pirmuoju rinktinės smūgiu į vartų plotą nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė lietuvius į priekį.
 
Dar po 20 sek. Lietuva įgijo puikų šansą padvigubinti sėkmę, tačiau neišnaudojo dviejų žaidėjų persvaros aikštėje.
 
Iki pat pirmojo kėlinio pabaigos lietuviai gynėsi ir jiems pavyko išsaugoti minimalią persvarą.
 
Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė. Vengrai nuolat spaudė varžovus, tačiau mūsiškiai patikimai gynėsi, o vienos kontratakos metu pelnė dar vieną įvartį, kai pasižymėjo D.Nomanovas, bet ritulys iššoko iš vartų ir arbitras jo neįskaitė.
 
Pasižymėti galėjo ir Ugnius Čižas kai dviese su Danieliumi Bogdziuliu iššoko prieš varžovų gynėją, tačiau nepavyko pataikyti į stipriai pasiųstą ritulį.
 
Besibaigiant kėliniui Dominykas Bisturys iššoko vienas prieš vartininką, tačiau jo nepergudravo.
 
Trečiajame kėlinyje vengrai palaužė lietuvius. Po greito Eriko Keresztury įvarčio (40:55) šeimininkai įgijo sparnus ir greitai persvėrė rezultatą savo naudai, kai daugumoje pasižymėjo Ferencas Kocsis (43:33).
 
Vilmos Gallo pridėjo dar vieną įvartį (52:31) ir lietuvių gynyba ėmė byrėti.
 
Po Edgaro Protčenkos pražangos ketvirtąjį įvartį Vengrijai pelnė Csanadas Erdely (53:41), o paskutinį įvartį taip pat daugumoje pelnė Aronas Konczei (59:35).
 
Geriausiu Lietuvos komandoje po rungtynių pripažintas Danielius Nomanovas. Žaidėjas teigė, jog „teisėjai elgėsi nesuprantamai. Neįskaitytas įvartis, nešvilpiamos baudos minutės buvo nesuprantamos. Kovėmės gerai, tačiau varžovams padėjo ir teisėjai“.
Rintktinės vyriausiasis treneris Aigaras Cprusas tvirtino, jog žaidėjams pritrūko kantrybės.
 
„Komanda žaidė gerai, norėčiau pagirti visus vaikinus. Tačiau pritrūkom kantrybės trečiajame kėlinyje, kai reikėjo ir toliau kantriai dirbti. Apie teisėjų poelgį nenoriu kalbėti, mano praktikoje tokių epizodų buvo tikrai nedaug. Neįskaityti įvarčio – tai jau kažkas tokio. Pasitarsime komandoje ir tikrai kažkaip reaguosime į tokius atvejus. Juk arenoje turi būti „video įvarčio“ įranga, kuri atsakytų į visus klausimus“,- po rungtynių stebėjosi A.Ciprusas.
 
Pirmosiose čempionato rungtynėse Nyderlandai 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) įveikė Estijos bendraamžius, kurie prieš metus pakilo Iš II-o diviziono B grupės.