Titulinis » Naujienos » Po įtikinamo starto pasaulio čempionate - lietuvių laukia šeimininkių iššūkis

Po įtikinamo starto pasaulio čempionate - lietuvių laukia šeimininkių iššūkis

2023-04-04
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė šiandien pratęs savo kovą pasaulio čempionato IIIA divizione. Po įspūdingų pirmųjų rungtynių mūsų šalies atstovių laukia dar vienas išbandymas – čempionato šeimininkė Rumunija.
 
Čempionato starte – įtikinama pergalė
 
Pasaulio moterų ledo ritulio čempionato starte mūsų šalies atstovės pasirodė sėkmingai ir rungtynėse su Estija didelių vilčių varžovėms nepaliko. Kovinį atstumą estės sugebėjo išlaikyti tik pirmajame kėlinyje, o užtikrintai savo pranašumą didinusios mūsų šalies atstovės galiausiai džiaugėsi pergale 6:0.
 
Nors po rungtynių rinktinės atstovai neslėpė, jog prieš dvikovą kaustė jaudulys, o rungtynių metu netrūko klaidų – galutinis atspindėjo rezultatas atspindėjo jų eigą. Sėkmingai Lietuvos rinktinėje veikė tiek ir puolimas, tiek ir gynyba, o ant ledo savo šanso sulaukė visos žaidėjos, įskaitant ir abi vartininkes.
 
Šiame susitikime aktyviai žaidė ne tik keturis įvarčius pelniusi Klara Miuller, bet ir rinktinės debiutantės. Ant ledo esant antrajam Lietuvos rinktinės puolimo trejetui varžovės neturėjo galimybių ilsėtis, o Vaiva Rastenytė bei Viltautė Jasinevičiūtė pasižymėjo ir pirmaisiais įvarčiais.
 
„Pirmasis įvartis yra labai svarbus. Kai tu debiutuoji pasaulio čempionate ir jau jo debiute pasižymi – tai visada geras ženklas. Visgi, tai tik pirmosios rungtynės iš penkių, rytoj mūsų laukia šeimininkės, su kuriomis žaisti bus nelengva, bet mes tam esame pasiruošę“, - po rungtynių apie debiutančių pasirodymą kalbėjo rinktinės vyriausias treneris Berndas Haakė.
 
Lietuvos rinktinę treniruojantis vokietis po pirmųjų rungtynių labiausiai džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu gynyboje. Lietuvės per pirmuosius du kėlinius leido estėms atlikti vos 12 metimų, o trečiajame varžovės nepasižymėjo net ir padvigubinusios savo metimų skaičių. Užtikrintumu vartuose išsiskyrė tiek ir pirmus du kėlinius rungtyniavusi Viltė Beličenkaitė, tiek ir trečiajame kėlinyje ją pakeitusi Emilija Simonsen.
 
Antrąją dieną – šeimininkių iššūkis
 
Jei lietuvėms turnyro startas susiklostė nepriekaištingai, tai šiandieninės jų varžovės po pirmosios dienos buvo priverstos rungtynes pabaigti nuleistomis galvomis. Pirmajame ture jos turėjo pripažinti Ukrainos pranašumą 0:4.
 
Pirmojoje dvikovoje ukrainiečių spaudimas atvėrė ir šios rinktinės bėdas bandant kovoti su aktyviu varžovių žaidimu. Rumunės ne kartą klydo savo aikštės pusėje, o kartą grubi klaida kainavo įvartį. Negana to, nepaisant aukšto oponenčių presingo, prisitaikyti prie tokio žaidimo stiliaus ir surasti daug erdvių prie Ukrainos rinktinės vartų joms nepavyko visų rungtynių metu.
 
Iš Rumunijos rinktinės šiandien galima tikėtis kieto žaidimo, neretai peržengiančio ir leistinas ribas. Tiesa, pirmose rungtynėse jos sugebėjo neutralizuoti visas šešias situacijas žaidžiant mažumoje.
 
Čempionato pradžioje lietuvės negali skųstis ir tvarkaraščiu: Rumunijoje startavus pirmose čempionato rungtynėse, dabar poilsiui lietuvės turėjo maksimalų įmanomą laiką. Rinktinės puolėjos Viltautės Jasinevičiūtės teigimu, laiko pasiruošimui užteks ir mūsų šalies atstovės būsimų varžovių nebijo.
 
„Rungtynėms pasiruošti turime daugiau nei 24 valandas, tad laiko turėtų užtekti, bet rumunės yra priešininkės, kurių mes nežinome ir prieš jas nesame žaidę jau keletą metų. Treneris minėjo, jog varžovės turi gerų ir talentingų žaidėjų, bet mes jų nebijome ir nekantriai laukiame kitų rungtynių“, - mintimis apie būsimą dvikovą dalijosi V. Jasinevičiūtė.
 
Antrosios pasaulio čempionato rungtynės startuos 20:00 val. Čempionato dvikovos bus rodomos per mokamą platformą - https://sport.vicket.com/frhg/1622
 
5 faktai prieš antrąsias rungtynes:
 
Praėjusiose rungtynėse Klara Miuller įžengė į trečiąją pelnytų įvarčių dešimtį ir pasaulio čempionatuose jau yra pasižymėjusi 22 kartus. Pagal šį rodiklį ją tarp visų varžovių lenkia tik dvi rumunės – Ana Voicu ir Magdolna Popescu. Tiesa, joms norint pasiekti šį rezultatą prireikė net kelis kartus daugiau rungtynių;
 
Lietuvos ir Rumunijos moterų ledo ritulio komandos tarpusavyje rungtyniavo vos kartą: debiutiniame pasaulio čempionate 2019 metais. Tuomet paskutinėmis minutėmis du įvarčius pelniusios rumunės šventė pergalę 4:2;
 
Po pirmojo turo Lietuvos rinktinės žaidėjos įsitvirtino geriausiųjų žaidėjų viršūnėse. K. Miuller yra rezultatyviausia čempionato žaidėja, Vaiva Rastenytė užima ketvirtąją poziciją, o į dešimtuką patenka ir Gabija Petrauskaitė bei Viltautė Jasinevičiūtė. Tuo tarpu Emilija Simonsen ir Viltė Beličenkaitė, kartu su ukrainiete Viktorija Tkačenko, yra vienintelės įvarčių nepraleidusios vartininkės;
 
Pirmose pasaulio čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje nepraleido nė vieno įvarčio ir iškovojo didžiausią savo pergalę planetos pirmenybėse;
 
Rumunijos rinktinė yra viena iš dviejų varžovių, prieš kurią bent kartą sužaidusi Lietuvos moterų rinktinė nebūtų iškovojusi nė vienos pergalės.