Titulinis » Naujienos » Po dviejų kėlinių pirmavusi Lietuvos rinktinė lemiamu metu neatsilaikė prieš britus

Po dviejų kėlinių pirmavusi Lietuvos rinktinė lemiamu metu neatsilaikė prieš britus

2021-12-14
hockey.lt informaciija
Du kėlinius prieš varžovus pirmavusiai Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinei nepavyko išlaikyti trapios persvaros ir pasaulio jaunimo čempionate ji patyrė antrąjį pralaimėjimą.
 
Antradienį Lietuvos rinktinė prieš lemiamą, trečiąjį, kėlinį dar pirmavo, bet jame savo persvarą įrodė Didžioji Britanija, trimis įvarčiais persverdama rezultatą ir išplėšdama pergalę 5:3 bei į savo sąskaitą įsirašydama tris taškus. Britai per pirmuosius du turus vis dar neprarado taškų, o Lietuvos rinktinė į pirmąją poilsio dieną keliauja savo sąskaitoje neturėdama nė taško.
 
Šiame susitikime Lietuvos rinktinė sugebėjo greitai pasižymėti jau pirmosios savo daugumos metu. Jokūbui Minelgai užteko 15 sekundžių, kad žaidėjo persvarą paverstų pirmuoju rungtynių įvarčiu (05:14, rez. perd. Artūras Seniuta).
 
Po įvarčio lietuviams teko gerokai padirbėti gynyboje, kai per trijų minučių atkarpą mūsų šalies atstovai net tris kartus pažeidė taisykles. Tiesa, Lietuvos rinktinei pavyko atsilaikyti šią atkarpą ir apsaugoti savo vartus nuo įvarčio.
 
Prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą lietuviai sulaukė skaudaus dūrio, kai Bayley Harewoodas išlygino rungtynių rezultatą.
 
Antrąjį kėlinį abi komandos pradėjo dažnai pažeisdamos taisykles, o kėlinys sėkmingesnis buvo lietuviams, nes vienintelį kėlinio įvartį pelnė Lietuvos rinktinės puolėjas Nikita Volochas (32:18).
 
Trečiojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė dar kartą pažeidė taisykles, o septintoji pražanga virto oponentų įvarčiu. Rezultatą išlygino Zaine‘as McKenzie-Ahmedas.
 
Švieslentėje degant lygiam rezultatui Didžioji Britanija nebuvo linkusi laukti pratęsimo ir B. Harewoodas bei Finley Howellsas savo tiksliais metimais perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas.
 
Susitikimo pabaigoje Lietuvos rinktinė nesudėjo ginklų ir vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju. Žaisdami šešiese prieš penkis lietuviai uždirbo oponentų nuobaudą, kurią pavyko realizuoti Rapolui Marcinkevičiui, taip sugrąžinant viltis išsigelbėti (58:54, rez. perd. Eimantas Noreika). Visgi, stebuklingo sugrįžimo lietuviams surengti nepavyko, o galiausiai prieš pat rungtynių finišą Loganas Nelsonas pasiuntė ritulį į tuščius lietuvių vartus.
 
Rytoj čempionate poilsio diena, o į kovas lietuviai sugrįš jau ketvirtadienį, kai jų 20:00 val. lauks turnyro šeimininkė Rumunija.